Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Hit by Malwarebyte's false positive update


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 sorabji

sorabji

  • Members
  • 7 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:52 AM

Posted 21 April 2013 - 04:03 AM

Hello,

 

System boots and about half of applications work.  Most are affected with comctl32.dll errors in that some programs can't find the dll.  

 
Happens on bootup and in failure to start many applications.  On bootup the error is related to arcroread and iTunes helper.  Re-installing the applications does not solve the problem.  I've replaced the file in \windows\system32 and \windows\syswow64 with the version that was put up on the Malwarebytes forum with no change.  Seems like it might be broken registry link.
 
Applications affected:
 
Lynx Mixer  (Lynx TWO sound card)
Acourate LSR2 (Audio Vero)
Weather Bug
Crossword Compiler
Power DVD
DVD Cloner
@BIOS (Gigabyte BIOS updater)
GIMP 2.6
Google Earth
HD Tach
Highpoint RAID management software
Magic ISO
md5summer
Paint Shop Pro 5
Plogue Biddle 32 bit
Quicken
Quicktime
QV Link (image viewer)
Spywareblaster
 
 
Also most Adobe CS 5.5 applications won't work and give a msvcr90.dll error.
 
Any help would be greatly appreciated.
 
Hardware:
 
Gigabyte P55UD3 board
8 GB RAM
Intel i7 860
Highpoint 3510 RAID card
2 Samsung 1TB drives in RAID 1
Nvidia 8400GS video card
Lynx TWO sound card
 
- orbaji 

 



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 sorabji

sorabji
  • Topic Starter

  • Members
  • 7 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:52 AM

Posted 21 April 2013 - 04:53 AM

Sorry, forgot to add:

 

I restored 629 files from Malwarebytes quarrantine and also have run their batch file fix that they put up.

 

Hopefully, somebody here can help get this system running smoothly again without a re-install of the OS and my programs.

 

- sorabji



#3 noknojon

noknojon

  • Banned
  • 10,871 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Local time:06:52 PM

Posted 21 April 2013 - 05:11 AM

Hello -

As this is a program specific problem, these are the given links to follow > >

 

The General Malwarebytes forum will help you on line at their forum - Link is below -

http://forums.malwarebytes.org/index.php?s=b45ff1d3bfc3e0b31f12b028fc98d235&showforum=41

 

From the support area as you seem to have the Pro version of the program > >

"We now have support webforms that the users can fill out which will be submitted directly to our support email addresses"

The link for consumer support may be found here:
http://www.malwarebytes.org/contact_consumer

 

 The link for corporate support may be found here:
http://www.malwarebytes.org/contact_corporate

 

Please ask if you think we can offer better advice than the program developers who have now have almost solved this problem.

 

Thank You -






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users