Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

How to set up a router?? (PPPoE/PPTP)


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 leonardas103

leonardas103

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:42 AM

Posted 28 February 2013 - 10:43 AM

I when I want to connect to the internet, I plug the in Ethernet cable from a small switch. Settings are set to DHCP and shows no Internet access. Then I follow the windows wizard>connect to internet>pppoe>enters username and password> success.

So internet is working on my computer.

 

BUT now when I take the cable and plug it into the router and try set up a pppoe connection, I get "no connection"

The WAN set on DHCP also gets no connection.

What I did was set it to static and use the IP obtained when it was plugged into to PC. Then I got a connection. But still no internet.

 

What should I do?

 

Maybe an ISP clue:

How to set up an internet connection on Linux Debian (Ubuntu, Mint and other debianbased)? 

Set the following relationship (to use the free WiFi in the dining room): 

sudo apt-Get install PPTP ppp-linux hal python python-gtk2 python-gconf 

downloaded packages: wget http://dasmsu.ru/downloads.php?cat_id=5&file_id=10 

Install: sudo dpkg-I graphic-pppoe-PPTP-client_0.6 all.deb

~ Now you can run a graphical program graphic-pppoe-pptp-client and the connection. 

 

ISP: DAS-online (I'm in Moscow, Russia. Living in a dorm)

 

 

 

Here is some information about my connection:

Router: Dlink DIR-300NRU (1.4.9 firmware)

WAN Miniport (PPPOE)
10.18.29.252
sub:255.255.255.255
gateway 0.0.0.0
dns:192.168.0.1
        8.8.8.8
my mac: 00:26:22:EC:B5:28

no dhcp
no netbios tcpip
CHAP
no compression
PPP multilink framing off
not NAT capable


limited network(before connect to the pppoe)
10.131.60.169
subnet:255.255.224.0
network gateway:10.131.32.1
dhcp: 10.131.32.10
^dns and also 10.131.0.10
when I ping vpn.das2 I get :[10.131.0.8] 

 

Maybe someone can teamviewer me to help.

Attached Files



BC AdBot (Login to Remove)

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users