Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Re installing Win98 using MS-DOS


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 bear613

bear613

  • Members
  • 59 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:21 PM

Posted 14 November 2004 - 11:54 AM

Im trying to 'repair' my father's computer from a horrific spyware/NAV/timing/who knows what experience and I finally got the safe mode desktop back after removing over 700 incidents of spyware and getting it somewhat back to normal. The only problem left is that there is an error trying to start Windows.

We keep getting-->

Error atmsys.drv Must re install Windows and it shuts down.

I re installed windows on my husband's computer (95) but my notes are unclear (cough) and I want to make sure before I totally screw up my father's

Is this correct?

cd c:\windows\options\cabs
[enter]
setup
[enter]

and the setup will start? I have other extraneous notes I cant seem to fit into any straight line. Any help would be great because I want to get over there and finish this for him so he can use the computer again.

THANKS! :thumbsup:

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Grinler

Grinler

    Lawrence Abrams


  • Admin
  • 43,504 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Local time:07:21 PM

Posted 14 November 2004 - 01:19 PM

If you can get to safe mode click on start , then run, and type notepad c:\windows\system.ini.

Look for lines that look like this in the boot section:

SYSTEM.DRV=ATMSYS.DRV
ATMSYS.DRV=SYSTEM.DRV


Change that to :

;;SYSTEM.DRV=ATMSYS.DRV
;;ATMSYS.DRV=SYSTEM.DRV


and then add:

SYSTEM.DRV=SYSTEM.DRV



Now see if its working

#3 bear613

bear613
  • Topic Starter

  • Members
  • 59 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:21 PM

Posted 14 November 2004 - 01:27 PM

If you can get to safe mode click on start , then run, and type notepad c:\windows\system.ini.

Look for lines that look like this in the boot section:


SYSTEM.DRV=ATMSYS.DRV
ATMSYS.DRV=SYSTEM.DRV


Change that to :

SYSTEM.DRV=ATMSYS.DRV
ATMSYS.DRV=SYSTEM.DRV

thanks, maybe Im crazy but arent these 2 the SAME?

SYSTEM.DRV=ATMSYS.DRV
ATMSYS.DRV=SYSTEM.DRV

SYSTEM.DRV=ATMSYS.DRV
ATMSYS.DRV=SYSTEM.DRV

How can I change the first one to the second one? Is there something Im not seeing?

THANKS!

#4 Grinler

Grinler

    Lawrence Abrams


  • Admin
  • 43,504 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Local time:07:21 PM

Posted 14 November 2004 - 01:44 PM

Ack...i edited the original post. Sorry about that.

#5 bear613

bear613
  • Topic Starter

  • Members
  • 59 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:21 PM

Posted 14 November 2004 - 01:47 PM

Ack...i edited the original post.  Sorry about that.

No problem. :thumbsup:

Thanks, Ill try it and report back. Thanks for answering! :flowers:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users