Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

NAS not visible


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 stuckwithvirus

stuckwithvirus

  • Members
  • 9 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:42 PM

Posted 07 December 2012 - 02:15 PM

Hi. I've got a Belkin router and Iomega NAS drive. The drive always shows up in the router DHCP list with its MAC number. It always pings on 192.168.2.4 with max 1ms 0 packets lost. It only rarely shows up on my computer though. Just doesn't seem to connect. If I reboot both the drive and router it may connect for a short while but then disappears again. Any ideas would be gratefully received.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Nanobyte

Nanobyte

  • Members
  • 431 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:42 AM

Posted 08 December 2012 - 11:11 AM

I don't have a drive of this type, however......when you run Iomega NAS Discovery or Storage Manager, does the IP address appear there? If you start the computer normally, in Computer Management/Services is there a service running that looks related to NAS Discovery? Is it Started? Is it on Automatic? If your product uses Storage Manager, is it in the system tray? Is your firewall configured to allow that device to communicate with the PC?

It would help if you specified the model of Iomega NAS and PC OS. They make quite a variety.

Edited by Nanobyte, 08 December 2012 - 08:11 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users