Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Slow running Laptop running on Windows XP


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 astra7

astra7

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:38 AM

Posted 04 December 2012 - 08:45 PM

Hi,

My laptop is a Dell Inspiron 510m with Windows Xp ....

It is about 5 or 6 yrs old and quite well used..

Unfortunately it is not running very well lately...

and it is slow at loading webpages at times...

but in particular on websites like yahoo..

I am lately having problems sending emails...

and running videos say on youtube in particular if I have
say more than 3 or 4 webpages open...
Often it will not play video if I have been using the computer
for sometime...

I even have problems posting on even on here....or other forums..
I often have to copy the wording ,open another page and paste.
and post on the 2nd page...to send a post..

Im not sure if it may be my wifi...or my computer....
although wifi appears connected.

Sometimes my computer crashes when using Adobe flash..

I have ran several Antivirus and spyware malware programs over the last few months..
such as Trend Micro...and Avira, Malwarebytes and Spybot...

My Disc is quite full..so this may be one of the reasons why I am having problems...
BUT I have had it almost full in the not too distant past and it had ran reasonably OK..
and I did not have the problems with yahoo or sending emails from yahoo...

sometimes the computer just freezes up completely..and I cannot turn it off as usual..
so I have to switch it off by unplugging it..

It runs reasonable if I only have a few webpages open..and usually after I have reloaded it.

BUt it takes a long time to reload...and I get somethings that show up that I have to close before
it opens fully... such as a couple of wizard or new hardware banners show up that should not in
my opinion...

If anyone can help me to improve its performance..I would appreciate it..

Thank you

Astra7

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 astra7

astra7
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:38 AM

Posted 04 December 2012 - 09:05 PM

Sorry for posting the same thread 3 times...

Due to part of my problem... when I try to post... It doesn't not acknowledge..
to me that it posted...and I had to copy and paste it to another open page...

Only later did I see I had posted it 3 times...

#3 Animal

Animal

    Bleepin' Animinion


  • Site Admin
  • 34,760 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Where You Least Expect Me To Be
  • Local time:03:38 AM

Posted 04 December 2012 - 09:23 PM

I would start here: Slow Computer/browser? Check Here First; It May Not Be Malware

If you still have problems after following those suggestions, please post back and we can help you further.

P.S. I've deleted your duplicate posts.

The Internet is so big, so powerful and pointless that for some people it is a complete substitute for life.
Andrew Brown (1938-1994)


A learning experience is one of those things that say, "You know that thing you just did? Don't do that." Douglas Adams (1952-2001)


"Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination circles the world." Albert Einstein (1879-1955)


Follow BleepingComputer on: Facebook | Twitter | Google+

#4 astra7

astra7
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:38 AM

Posted 04 December 2012 - 11:59 PM

Thanks for acknowledging my post and deleting the other 2 posts..

I will say that I do have an old I.E browser...its IE6..

And not so long ago ( within 12 months) it still worked ok..

and I had always been happy with it and never wanted to upgrade..

But one of my problems is certainly that often that It struggles to open yahoo
web pages for some reason more so than other websites..

even if I only have one webpage open ( be it say just Yahoo )

I wonder if its because yahoo is a portal !

#5 astra7

astra7
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:38 AM

Posted 05 December 2012 - 12:26 AM

Sorry I should also say I do get similar problems when opening Yahoo using Firefox also...
and that is an updated version... but it is not as bad as that of IE..




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users