Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Sharing Files With Vista (build 5308)


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Sero

Sero

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:47 PM

Posted 07 March 2006 - 07:08 PM

Alright,

I can't figure out this problem. What I've done is;

1. Copied a directory with lots of folders and files from an old Windows server to a new fresh Vista-installed computer.
2. Set up a proper account, and assigned ownership to the whole folder + all subdirectories
3. Shared the folder

The trouble is when I am trying to access the share from some of my other computers, I get a mixed result using the same logon-account;

PC 1: Can access some folders, others fail - showing the following message "FOLDERNAME...is not accessible. The specified server cannot perform the requested operation"

PC 2: Can access a few more folders than PC1, and there are files and folders missing (when comparing to the directory structure on the host machine). However, this computer does not come up with any error-messages - but rather shows empty directories.

I am pretty sure I have the permissions right. I have tried disabling all firewall software - but that didn't make a difference. I have also checked the local security policy on all three machines "Local policies > security options > Network access: Do not allow anonymous enumeration of SAM accounts and shares" is disabled on all three computers.

Both the clients are running Windows XP Professional with all updates.

I hope someone has a clue, I sure don't! ;)

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,091 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:03:47 PM

Posted 12 March 2006 - 08:02 PM

I've seen similar behavior with my system (dual boot XP and Vista) - and believe it has to do with the new security features of Vista - but have no more information than that!
My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users