Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Video Card Trouble


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 guyguy

guyguy

  • Members
  • 16 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:20 AM

Posted 07 May 2012 - 11:27 AM

Im having trouble installing the video card driver on a windows 7 laptop. When i install the drivers, i either get a blue screen of death, a black screen or death, or scrolling lines on the screen like the old style tv sets. I can usually figure this stuff out, but this time im stumped. The computer worked for a little while with windows 7 and the video card driver.

The specs are as follows:

Alienware M5550
NVidia Go 7600 video card
2 GB Ram

Those are the specs that i can remember off the top of my head, as this isnt my laptop that im working on, its for a friend. Any help would be appreciated.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 55,866 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:12:20 AM

Posted 07 May 2012 - 11:41 AM

Possibly failing hardware would be my first impulsxe...can't install a driver for hardware which isn't functioning properly. Laptop components don't last forever.

<<The computer worked for a little while with windows 7 and the video card driver>>

How long has this system been owned...how long is a "little while"?

Louis

#3 guyguy

guyguy
  • Topic Starter

  • Members
  • 16 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:20 AM

Posted 07 May 2012 - 01:02 PM

Possibly failing hardware would be my first impulsxe...can't install a driver for hardware which isn't functioning properly. Laptop components don't last forever.

<<The computer worked for a little while with windows 7 and the video card driver>>

How long has this system been owned...how long is a "little while"?

Louis


Im thinking the system has been owned for maybe 2 to 3 years, but is maybe 4 to 5 years old. It ran fine when the computer was running Windows XP with the Nvidia driver for XP. The video works perfectly when using a generic driver also, but it isnt perfect, its only like 16 bit.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users