Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Have i been scammed??


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Naz1405

Naz1405

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:33 AM

Posted 25 March 2012 - 12:36 PM

Hi guys, my first post here :).

I appreciate any help or light shed over this matter; i feel quite stupid.

Basically last August, I bought a brand new Acer Aspire 5750G from ebuyer.com .
It's the exact same one advertised here http://www.ebuyer.com/344029-acer-aspire-5750g-laptop-lx-rmx02-019?utm_source=google&utm_medium=products

except it doesn't have a blu ray drive combination.

My query is, both on the website and on my laptop itself ( the stickers on the laptop ), it is suggested that I have a dedicated Nvidia GT 540m graphics card,
however looking through my system settings myself I can't find for the life of me this written anywhere. When running dxdiag.exe , it says that my display chip type is 'Intel HD Graphics Family'.

I thought that some games that i was running on this laptop was a bit sluggish; which led me to investigate this whole matter.


Please, if anybody could give me any help i'd appreciate it, and if you need anymore information from me; please don't hesitate to ask.

Thanks.

Naz

Edited by hamluis, 25 March 2012 - 02:09 PM.
Moved from Buying New Computer to Internal Hardware.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 killerx525

killerx525

    Bleepin' Aussie


  • Members
  • 7,220 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
  • Local time:03:33 PM

Posted 26 March 2012 - 12:19 AM

Have you verified that it's the model you payed for?

>Michael 
System1: CPU- Intel Core i7-5820K @ 4.4GHz, CPU Cooler- Noctua NH-D14, RAM- G.Skill Ripjaws 16GB Kit(4Gx4) DDR3 2133MHz, SSD/HDD- Samsung 850 EVO 250GB/Western Digital Caviar Black 1TB/Seagate Barracuada 3TB, GPU- 2x EVGA GTX980 Superclocked @1360/MHz1900MHz, Motherboard- Asus X99 Deluxe, Case- Custom Mac G5, PSU- EVGA P2-1000W, Soundcard- Realtek High Definition Audio, OS- Windows 10 Pro 64-Bit
Games: APB: Reloaded, Hours played: 3100+  System2: Late 2011 Macbook Pro 15inch   OFw63FY.png


#3 dpunisher

dpunisher

  • BC Advisor
  • 2,234 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:South TX
  • Local time:11:33 PM

Posted 26 March 2012 - 12:14 PM

I have a 5755.

Right click on the desktop and go to the NVidia control panel. You have to manually assign the .exe to use the 540M.

I am a retired Ford tech. Next to Fords, any computer is a piece of cake. (The cake, its not a lie)

3770K @4.5, Corsair H100, GTX780, 16gig Samsung, Obsidian 700 (yes there is a 700)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users