Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Computer is locking up


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 golfforedoe

golfforedoe

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:46 PM

Posted 15 February 2012 - 07:56 PM

My AMD based computer running Windows XP Home Edition has gotten very slow to the point where it locks up. Nothing showed up in an AVG 2012 virus scan nor a Malwarebytes scan so I did a SAFE MODE virus scan with AVG 2012, and a malware scan with Malwarebytes. Nothing found. When I did a Malwarebytes quick scan in normal mode it went beyond 12 minutes cycling through temporary folders. This was just after running a CCleaner sweep. Normal is 6 minutes for that quick scan. I had been getting Out Of Memory At Line: 1 messages. When I am on the internet on a page I hear the computer clicking as if programs were opening or closing.
I did the disk cleanup, chkdsk and defrag to no avail. Finally, I found a ERUNT backup form last year and did the ERUNT.exe to reinstall the registry. Now the Start button is inactive and I can't find System Restore.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,276 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:08:46 PM

Posted 15 February 2012 - 08:07 PM

Let's see if you can Publish a Snapshot using Speccy - http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic323892.html/page__p__1797792#entry1797792 .

FWIW: Slow Computer-browser Check Here First; It May Not Be Malware - http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic87058.html .

Louis

#3 golfforedoe

golfforedoe
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:46 PM

Posted 15 February 2012 - 09:47 PM

http://speccy.piriform.com/results/Hbs16sOLz3T4oweIjdH6RUj

Had a stroke of luck. I am now able to use the Start button so I did a Restore System. That didn't fix slow, but at least now printer, mail, etc. works. I restored to last sunday.

#4 golfforedoe

golfforedoe
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:46 PM

Posted 15 February 2012 - 10:02 PM

Very odd thing; I just noticed that Google Chrome hijacked my browser. Had to change back.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users