Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Display-less laptop, connection to monitor issues.


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 xriotx13x

xriotx13x

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:28 AM

Posted 14 February 2012 - 07:36 PM

I have a Dell Ispiron 1720 running vista. It was a gift from my uncle.
Once I connect it to a monitor (using VGA connections) it will run the start up (I can see this all on the monitor)and always ask if I would like to run safe mode etc.
If I choose the regular start up, it will show the loading then loose signal instantly and black screen
Now if i choose any of the safe modes it will load on that said monitor, no problems.
I have no idea what the issue is... But I cant exactly do much when in safe modes.
If someone could help me with this Id be greatly appreciative since all I have to work with because of this problem is a bleeping E-Machine.

Im guessing it has to do with the configuration in the regular start up with split screens etc, but I do not know how to fix it is I can not see it...

So yea.

Thanks!

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 caperdog

caperdog

  • BC Advisor
  • 954 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Nova Scotia
  • Local time:11:28 AM

Posted 14 February 2012 - 08:24 PM

so, laptop monitor is dead ? or you are trying to run dual monitors ?

while in safe mode. go to Control Panel -> hardware -> Display . see if it will detect the external monitor

#3 xriotx13x

xriotx13x
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:28 AM

Posted 15 February 2012 - 12:45 AM

so, laptop monitor is dead ? or you are trying to run dual monitors ?

while in safe mode. go to Control Panel -> hardware -> Display . see if it will detect the external monitor


I does not even have a monitor, it is just the notebook minus the note.Haha...
You know just the keyboard and what not.

Im not sure how to do that after display?
I was fiddling around with it and all... but what is weird is that it says its running vista, but it safe mode it looks like xp... very strange

#4 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,299 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:10:28 AM

Posted 15 February 2012 - 10:08 AM

http://support.microsoft.com/kb/946532

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-hardware/black-screen-on-boot-no-cursor/892d155a-aadb-4e54-8e59-edf98b0ed020

Louis

#5 caperdog

caperdog

  • BC Advisor
  • 954 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Nova Scotia
  • Local time:11:28 AM

Posted 15 February 2012 - 07:50 PM

display settings info
http://windows.microsoft.com/en-CA/windows-vista/Change-display-settings-on-multiple-monitors

set external as primary display

#6 xriotx13x

xriotx13x
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:28 AM

Posted 15 February 2012 - 11:29 PM

Can this be done in safe mode?

#7 Artrooks

Artrooks

  • Members
  • 1,463 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New York
  • Local time:11:28 AM

Posted 16 February 2012 - 11:31 AM

Your choice of display options are determined by the following:

<Fn><F8>
Displays icons representing all currently available display options (display only, external monitor or projector only, both display and projector, etc).
Highlight the desired icon to switch the display to that option.

Source: Page 41 of manual: http://support.euro.dell.com/support/edocs/systems/ins1720/en/om_en/pdf/DT5494MR.pdf

I am not sure if this option can be set in "safe mode."

Regards,
Brooks



 


#8 xriotx13x

xriotx13x
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:28 AM

Posted 18 February 2012 - 01:10 PM

Well now when I choose safe mode it never loads, it goes through all the files and then just stops...
Deary me.

Edited by xriotx13x, 18 February 2012 - 01:10 PM.


#9 Artrooks

Artrooks

  • Members
  • 1,463 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New York
  • Local time:11:28 AM

Posted 18 February 2012 - 03:09 PM

Try "Last Known Good Configuration."

Regards,
Brooks



 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users