Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

windows vista start up on laptop


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 BNN

BNN

  • Members
  • 72 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:21 PM

Posted 14 January 2012 - 10:53 PM

windows vista starts only in safe mode

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 narenxp

narenxp

  • BC Advisor
  • 16,371 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Local time:05:21 PM

Posted 14 January 2012 - 10:55 PM

Press Windows+ R key and type

msconfig and click ok

Change your startup type to normal

Restart your PC into normal mode

If that doesnt help ,let me know the antivirus you have?

When did this issue start?

Thanks

#3 BNN

BNN
  • Topic Starter

  • Members
  • 72 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:21 PM

Posted 14 January 2012 - 11:01 PM

already tried with normal: does not work
Avast Ativirus (free)
started 4 weeks ago or so

#4 narenxp

narenxp

  • BC Advisor
  • 16,371 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Local time:05:21 PM

Posted 14 January 2012 - 11:06 PM

Press Windows+R key and type

eventvwr.msc and click ok

Select System logs

On right side click on Filter Current Log

put a tick mark on ERROR

In event ID option type 7026

Click ok

You should have service control manager errors,double click on latest error

Post the error log here

Good luck

Edited by narenxp, 14 January 2012 - 11:07 PM.


#5 BNN

BNN
  • Topic Starter

  • Members
  • 72 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:21 PM

Posted 14 January 2012 - 11:19 PM

here is the log:
Log Name: System
Source: Service Control Manager
Date: 1/11/2012 1:59:08 PM
Event ID: 7026
Task Category: None
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: test-PC
Description:
The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
aswSnx
aswSP
aswTdi
spldr
Wanarpv6
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Service Control Manager" Guid="{555908D1-A6D7-4695-8E1E-26931D2012F4}" EventSourceName="Service Control Manager" />
<EventID Qualifiers="49152">7026</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-01-11T18:59:08.000Z" />
<EventRecordID>267714</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>test-PC</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data Name="param1">
aswSnx
aswSP
aswTdi
spldr
Wanarpv6</Data>
</EventData>
</Event>

#6 narenxp

narenxp

  • BC Advisor
  • 16,371 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Local time:05:21 PM

Posted 14 January 2012 - 11:32 PM

Your avast drivers have failed to load

aswSnx
aswSP
aswTdi


Please download

http://files.avast.com/files/eng/aswclear.exe

Run the uninstaller,uninstall avast and see if you can boot into normal mode

Good luck

Edited by narenxp, 14 January 2012 - 11:32 PM.


#7 BNN

BNN
  • Topic Starter

  • Members
  • 72 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:21 PM

Posted 15 January 2012 - 12:04 AM

it works! thanks a lot
do i need to reinstall avast ?
also start up mode is in normal

thanks again

#8 narenxp

narenxp

  • BC Advisor
  • 16,371 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Local time:05:21 PM

Posted 15 January 2012 - 12:07 AM

I want you to run the uninstaller once in normal mode.

Restart your PC and reinstall avast.If you want to uncheck unwanted entries,then startup type should automatically go to selective startup

Good luck

Edited by narenxp, 15 January 2012 - 12:08 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users