Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Windows Explorer stopped working stackhash crash picture folders icons


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 sjohns

sjohns

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:33 PM

Posted 14 January 2012 - 11:27 AM

hi,

system is an HP elite 1010 desktop Windows 7 64 bit

windows explorer crashes randomly opening picture folders with any icon view (small to xlarge)
crash is always stackhash
this also causes Office (Outlook, Word) to crash when trying to insert pictures

it started just about at purchase, as soon as files were moved from an xp system

have tried everything i have read about
- checked DEP settings
- sfc /scannow showed no issues
- all windows updates done
- shellexview - disabled everything non MS in the context menu
- clean boot with all non ms services off
- moved all the picture folders to another W764 system where the problem does not happen, so assuming it is not a corrupt file
- broke folders up to smaller ones, and different ones cause the crash, so can't point to an indvidual file

it 'seems' to be related to the speed of clicking the mouse in the folder once it opens... extreme patience makes it happen much less often, but still happens sometimes

just ordered repair DVD from HP, but not sure what to do...
is there a 'repair' that will not wipe up installed programs, user definitions, etc that is worth trying?

any other thoughts or suggestions would be greatly appreciated!
thank-you for BleepingComputer!

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,769 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:01:33 PM

Posted 14 January 2012 - 12:28 PM

Welcome aboard Posted Image

1) Open a command window (Start->Run, type in 'cmd' hit enter)
2) Remove image preview. Type this:
regsvr32 /u shimgvw.dll
Press Enter.

Restart computer.

My Website

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click DONATE

 


#3 sjohns

sjohns
  • Topic Starter

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:33 PM

Posted 14 January 2012 - 01:28 PM

Thank-you for the suggestion...

regsvr32 /u shimgvw.dll

returned a pop up:
the module shimgvw.dll was loaded but the entry-point DllUnregisterServer was not found
Make sure that "smingvw.dll" is a valid DLL or OCX file and then try again
there is a copy of that file in both
C:\Windows\System32
and
C:\Windows\SysWOW64

i did the command from the User's main folder...
then cd'ed to both sys folders and retried... same message...

does that mean the smingvw on that system is corrupt?

thank-you!

#4 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,769 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:01:33 PM

Posted 14 January 2012 - 02:02 PM

My bad.
That was for Windows XP.

Try to disable thumbnails: http://www.sevenforums.com/tutorials/11738-thumbnail-previews-enable-disable.html

My Website

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click DONATE

 


#5 sjohns

sjohns
  • Topic Starter

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:33 PM

Posted 24 January 2012 - 07:12 PM

Hi,

thank-you for the suggestion...

i would like to try and find the cause of the windows explorer crashing with the icon views...
i hate to think folders with pictures with thumbnail views can not be viewed without crashing explorer...

any other advice on trying to track down and fix this would be greatly appreciated!
thank-you...




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users