Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

No Audio


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Computer Paramedics

Computer Paramedics

  • Members
  • 104 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:02:43 AM

Posted 13 December 2011 - 09:26 PM

im getting a message on this vista machine No Audio Output device is installed
tried to install driver and it says Driver Installation failed. Could Not find the MEDIA device for this driver.

Any ideas please help ASAP

thank you

perry

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 jhayz

jhayz

  • BC Advisor
  • 6,922 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:03:43 PM

Posted 13 December 2011 - 10:50 PM

Did you switch to another operating system prior to the problem? Please post the computer model.

Edited by jhayz, 13 December 2011 - 10:54 PM.

Tekken
 


#3 Computer Paramedics

Computer Paramedics
  • Topic Starter

  • Members
  • 104 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:02:43 AM

Posted 13 December 2011 - 10:51 PM

compaq presario cq50
windows vista

#4 jhayz

jhayz

  • BC Advisor
  • 6,922 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:03:43 PM

Posted 14 December 2011 - 11:56 PM

Is Vista the original OS for the Presario model? From what site is the driver downloaded and how did you install after? Compaq presario cq50 _ _ series?

Tekken
 


#5 Computer Paramedics

Computer Paramedics
  • Topic Starter

  • Members
  • 104 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:02:43 AM

Posted 15 December 2011 - 12:09 PM

Yes original OS downloaded from HP website, downloaded then ran it. Im not in from of laptop now will have to get the exact #.
Perry

#6 jhayz

jhayz

  • BC Advisor
  • 6,922 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:03:43 PM

Posted 15 December 2011 - 08:21 PM

Can you check your device manager for the sound controller for any marks or flags after installing? Make sure it is not disabled. Right-click the sound adapter after expanding and choose enable.

Tekken
 


#7 Computer Paramedics

Computer Paramedics
  • Topic Starter

  • Members
  • 104 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:02:43 AM

Posted 18 December 2011 - 09:01 PM

nothing about sound controller in device manager

#8 jhayz

jhayz

  • BC Advisor
  • 6,922 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:03:43 PM

Posted 20 December 2011 - 01:14 AM

What do you mean nothing about sound controller? Its usually under Sound, Video and Game controllers.

Tekken
 


#9 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,086 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:02:43 AM

Posted 20 December 2011 - 08:52 AM

FWIW: The audio/sound controller...may not be listed...until the audio drivers are installed.

Are there any unknown devices reflected in the Device Manager listing?

Louis

#10 Computer Paramedics

Computer Paramedics
  • Topic Starter

  • Members
  • 104 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:02:43 AM

Posted 20 December 2011 - 01:31 PM

nothing unknown nothing about audio or sound in there

#11 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,086 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:02:43 AM

Posted 20 December 2011 - 03:31 PM

Well...you onboard may be dead, in that case.

HP has audio drivers for Vista, as far as I can see, http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=2093&lc=en&cc=us&dlc=en&sw_lang=&product=3795238 .

Louis

#12 jhayz

jhayz

  • BC Advisor
  • 6,922 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:03:43 PM

Posted 21 December 2011 - 09:13 AM

Can you post a screenshot of your device manager?

Tekken
 


#13 Computer Paramedics

Computer Paramedics
  • Topic Starter

  • Members
  • 104 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:02:43 AM

Posted 21 December 2011 - 09:15 PM

Here you go let me know what you think

Attached Files



#14 jhayz

jhayz

  • BC Advisor
  • 6,922 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:03:43 PM

Posted 24 December 2011 - 01:53 AM

Then it must be an onboard sound chip defect. At this point as a last resort is to try reinstalling Vista OS then reinstall chipset driver first to be followed by audio, network. If you are going to proceed with this, please make backups of your documents.

Tekken
 


#15 Computer Paramedics

Computer Paramedics
  • Topic Starter

  • Members
  • 104 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:02:43 AM

Posted 27 December 2011 - 09:40 AM

is there a way to just reinstall Vista over OS and not do a complete install??
thanks
perry




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users