Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Problem with svchost.exe laptop running slow


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 AllYourBase

AllYourBase

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:00 AM

Posted 13 December 2011 - 05:39 PM

Hello,

Hopefully I am posting this in the right place. Over the last few days I have been noticing my laptop acting strangely. At first it was taking longer to boot than normal. Then while browsing the internet I kept getting redirected when clicking on Google search results. Yesterday while using the internet a strange message popped up on the desktop saying a program had a message, thought it was strange and like an idiot I clicked it. Immediately upon doing so the screen flashed and another box popped up saying something about the disk being damaged.

I really had no time to react because the computer rebooted almost immediately. When it restarted I booted in safe mode which worked fine. I downloaded MBAM and proceeded with a complete system scan. MBAM found a whole list of different threats which I then quarantined and/or removed. After that I checked my startup programs and removed a few from the list which are not critical. As of today my startup time is IMO way too slow, five to six minutes if I am lucky. Also keep getting pop up messages from MBAM saying it is blocking access to malicious websites with numerous different IP's on different ports all referencing process svchost.exe. Computer is running very slow also with CPU usage at times being 100% and svchost.exe being the worst offender.

I would very much appreciate any help as this laptop is my sole work machine and I cannot continue to operate in this manner.

Thanks,
CJ

Forgot to add:
Computer is a HP DV9000 running 32 bit Windows Vista

Edited by AllYourBase, 13 December 2011 - 05:43 PM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,716 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:03:00 AM

Posted 13 December 2011 - 10:13 PM

Please follow the instructions in ==>This Guide<== starting at Step 6. If you cannot complete a step, skip it and continue.

Once the proper logs are created, then make a NEW TOPIC and post it ==>HERE<== Please include a description of your computer issues, what you have done to resolve them, and a link to this topic.

If you can produce at least some of the logs, then please create the new topic and explain what happens when you try to create the log(s) that you couldn't get. If you cannot produce any of the logs, then still post the topic and explain that you followed the Prep. Guide, were unable to create the logs, and describe what happens when you try to create the logs.

It would be helpful if you post a note here once you have completed the steps in the guide and have started your topic in malware removal. Good luck and be patient.

If HelpBot replies to your topic, PLEASE follow Step One so it will report your topic to the team members.

My Website

p4433470.gif

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click p22001735.gif


 


#3 AllYourBase

AllYourBase
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:00 AM

Posted 14 December 2011 - 02:30 PM

Thank you for your reply. I have completed the requested steps and posted a new topic which can be found: Here

#4 boopme

boopme

    To Insanity and Beyond


  • Global Moderator
  • 73,416 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:NJ USA
  • Local time:06:00 AM

Posted 14 December 2011 - 04:13 PM

Now that your log is properly posted, you should NOT make further changes to your computer (install/uninstall programs, use special fix tools, delete files, edit the registry, etc) unless advised by a Malware Removal Team member, nor should you continue to ask for help elsewhere. Doing so can result in system changes which may not show it the log you already posted. Further, any modifications you make on your own may cause confusion for the helper assisting you and could complicate the malware removal process which would extend the time it takes to clean your computer.

From this point on the Malware Removal Team should be the only members that you take advice from, until they have verified your log as clean.

Please be patient. It may take a while to get a response because the Malware Removal Team members are very busy working logs posted before yours. They are volunteers who will help you out as soon as possible. Once you have made your post and are waiting, please DO NOT make another reply until it has been responded to by a member of the Malware Removal Team. Generally the staff checks the forum for postings that have 0 replies as this makes it easier for them to identify those who have not been helped. If you post another response there will be 1 reply. A team member, looking for a new log to work may assume another MRL Team member is already assisting you and not open the thread to respond.

The current wait time is 3 - 5 days and ALL logs are amswered.

To avoid confusion, I am closing this topic.
How do I get help? Who is helping me?For the time will come when men will not put up with sound doctrine. Instead, to suit their own desires, they will gather around them a great number of teachers to say what their itching ears want to hear....Become a BleepingComputer fan: Facebook




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users