Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Problems booting computer, faulty hardware suspected


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Raiel

Raiel

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:10 PM

Posted 29 October 2011 - 12:55 AM

Windows Vista Home Basic SP 2
eMachines ET 1161-05
AMD Athlon LE-1640 2.7Ghz

Computer powers on, but does not boot. Not even the boot screen where you can choose booting options or access the BIOS. It does boot sometimes if I unplug the hardrive, and do odd maneuvers to plug it back in, switch SATA ports, swap cables with the CD tray or restart it a lot of times. But it is getting increasingly difficult to make it boot.

I read some other threads that said to take a small battery out, or swap the memory to another slot, but I want to make sure this applies to my case first before I try anything.

Please advice, thank you. :)

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,090 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:06:10 PM

Posted 29 October 2011 - 02:06 PM

You can download the User Guide and scroll to the Troubleshooting section.

I would take a look at page 37 first.

Louis

Edited by hamluis, 29 October 2011 - 02:06 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users