Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Is this a Vista problem?


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 stonerod

stonerod

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:31 PM

Posted 19 October 2011 - 08:06 AM

I am using Vista Home Premium Service (service pack 2) with Windows "Defender" off, Windows "Firewall" on and Avast 6.0.1289 fully enabled.
The computer is an Emachines Model T5234 using running with an (AMD Athion - 64x2 Dual Core 4000+ - 2.10GHz) processor and 2-GB of RAM, with Office 2003 and Mozilla Firefox.
Since an automatic Windows update, sometime in last 2-months, I have been having a problem with the Outlook "inbox" and all programs "help" files taking a minute ore more to open.
I have since stopped "automatic" update and now using "ask me".
I have tried the following fixes:
1) Using a suggestion from Avast, I uninstalled and reinstalled the latest version.
2) Repaired my Outlook .pst file.
3) Compacted my email folders.
4) Removed all attachments to a C:Outlook Attachment file.
5) Archived all older emails.
6) Used the Office repair utility.
7) I tried starting Outlook with Firewall and Avast off with no change.
After Outlook open everything works fine except for all Programs "help" files.

Any help will be appreciated

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 55,869 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:04:31 PM

Posted 19 October 2011 - 04:11 PM

Problems with MS Office applications...are typically resolved (IME) by uninstalling the suite, then reinstalling and installing the appropriate updates for Office apps which I use.

You mention a problem with Help files but you don't provide any detail on such.

Louis

#3 stonerod

stonerod
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:31 PM

Posted 20 October 2011 - 09:42 AM

Each of my various software programs have "help" files.
When i click on help it takes at least 1-minute to open.
I tried re-loading Office Pro 2003 to no avail. That, and the repair program, was the 1st thing I performed.

#4 stonerod

stonerod
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:31 PM

Posted 24 October 2011 - 04:22 PM

Anyone?
Any help?

Please.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users