Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

System Restore


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 cbgrece

cbgrece

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:45 AM

Posted 18 January 2006 - 10:16 AM

Hello,

I am using Windows XP Home. I have a problem with the system restore of my PC : every time I start my PC the system restore is turned off automatically.
What can I do
Thanks for your help
Christophe

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 tg1911

tg1911

    Lord Spam Magnet


  • Members
  • 19,274 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:SW Louisiana
  • Local time:07:45 PM

Posted 18 January 2006 - 11:06 AM

Have you updated, and run your antivirus?
Have you done any spyware scans?
One of these could have disabled System Restore.

Are you using these basic security programs?
(They're all free.)
aČ free
ewido security suite
Ad-Aware
Spybot S&D

These 2, will help prevent spyware/malware from being installed in the first place:
Spywareblaster
SpywareGuard

Download these programs, update them, and then run them.
These programs, updated and used regularly, will do a lot to keep your computer clean of spyware, trojans, keyloggers, browser hijackers, etc...

When installing ewido security suite, under Additional Options uncheck:
Install background guard
Install scan via context menu

Important:
Please read this tutorial on Spybot S&D before using it. Spybot can do SERIOUS damage, if not used properly.

Helpful Tutorials:
Using Ad-Aware SE
Using SpywareBlaster
Using SpywareGuard
Using Ewido

Try the above first.
If the scans turn up a lot of problems, I would suggest you post a HijackThis log for examination, as there could be other problems hiding on your system.

Read How to post a HijackThis Log.
Please read, and follow, all directions carefully.

Then, run a log, and post it in the HijackThis forum, at this link. Do not, fix anything, yet.
A member, of the HJT Team, will help you out.
It may take a while to get a response, because the HJT Team are very busy. Please, be patient, these people are volunteers. They will help you out, as soon as possible.

NOTE:
Once you have made the post, please, DO NOT make another post in the HJT forum, until it has been responded to by a member of the HJT Team. The first thing they look for, when looking for logs to reply to, is 0 replies. If you make another post, there will be 1 reply. The team member, glancing over the replies, might assume someone is already helping you out, and will not respond. So, just make your post, and let it sit there, until a team member responds. This way you will be taken care of, in the most timely manner.

If after doing the scans, you turn up no problems, you can try this:

NOTE: This is a registry edit. If you're not familiar with working in the registry, DO NOT ATTEMPT.
Improper changes to the registry could render your computer inoperable.
Remember to backup the registry before making any changes.
Instructions, on how to do that, can be found here:
Backing up the Registry

kellys-korner
#278, on the Left
MOBO: GIGABYTE GA-MA790X-UD4P, CPU: Phenom II X4 955 Deneb BE, HS/F: CoolerMaster V8, RAM: 2 x 1G Kingston HyperX DDR2 800, VGA: ECS GeForce Black GTX 560, PSU: Antec TruePower Modular 750W, Soundcard: Asus Xonar D1, Case: CoolerMaster COSMOS 1000, Storage: Internal - 2 x Seagate 250GB SATA, 2 x WD 1TB SATA; External - Seagate 500GB USB, WD 640GB eSATA, 3 x WD 1TB eSATA

Become a BleepingComputer fan: Facebook

#3 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,090 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:09:45 PM

Posted 19 January 2006 - 10:22 AM

If, after following tg1911's suggestions, you still have a problem - here's a great resource for System Restore (done by a Microsoft MVP): http://bertk.mvps.org/
My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users