Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Need Audio Device on High Definition Audio Bus


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 rikirud2000

rikirud2000

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:23 AM

Posted 11 August 2011 - 01:57 AM

I have a Dell Inspiron 580 Desktop that originally came with Windows 7 Home Basic.
I did not care for Win 7 so I formated and installed Windows Xp Pro. Everything
seems to be good to go, except for the audio. I have no sound and in my device manager
under Other I have yellow exclamations on both of the Audio Device on High Definition Audio Bus
and I cannot find the drivers for them for Xp. Do you know where I could download the Xp drivers?
Here are my specs:
Dell Inspiron 580 Intel i3 Core CPU 550 @ 3.20Ghz
4 Gb DDR3 DIMM, 1TB Hard Drive
Nvidia GForce 9400GT Video
Original OS Windows 7 Home Basic 64bit

ThankYou
rikirud

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Eyesee

Eyesee

    Bleepin Teck Shop


  • BC Advisor
  • 3,545 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:In the middle of Kansas
  • Local time:12:23 PM

Posted 11 August 2011 - 01:53 PM

Hello and welcome to the forum!

Dell Support lists no sound drivers for your system & XP. They have Windows Vista & 7 only.

You might try www.driverguide.com
You will need to create an account to download anything but it is free.
Doesnt appear that Xp is supported on your system but they might have the drivers.
Worth a look.
In the beginning there was the command line.

#3 abauw

abauw

  • Members
  • 951 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Kebun Kelapa
  • Local time:12:23 AM

Posted 11 August 2011 - 02:34 PM

According to Dell Link that Eyesee give. there is only Realtek ALC887 Driver so you could try to download it from Realtek Website.
You could try to download from here.
Realtek High Definition Audio Codecs
Please read Description to avoid wrong download. You need to select one from 3 server on Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only.

Hope this right driver.

:guitar: Take me to a place where time is frozen
You don't have to close your eyes to dream :busy:
You can find escape inside this moment :smash:
And I will follow  :whistle:


#4 rikirud2000

rikirud2000
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:23 AM

Posted 11 August 2011 - 03:57 PM

I downloaded and installed Realtek ALC887 Driver and that took care of one of the
Audio Device on High Definition Audio Bus driver and I have sound now. In my
device manager there is still a exclamation mark on the Audio Device on High Definition Audio Bus
under other. I think it might be for the HDMI port on my board. Any thoughts.

ThankYou
rikirud




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users