Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Changing quick-launch icons


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Someone0001

Someone0001

  • Members
  • 16 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:59 AM

Posted 05 July 2011 - 11:50 AM

Hello,

The icons in the quick-launch bar (or whatever it's called now, since it works differently after all) frequently change image. For the first few days it was all normal, then the WMP and IE(32-bit) icons swapped image, and now the WMP image has turned into my C drive's image (and IE(32-bit)'s back to normal. The 64-bit icon hasn't changed yet, by the way). They still work normally though. How to stop them from switching image?

Interestingly, this also happened on Windows XP (which was 32-bit, not the 64-bit unlike this Windows 7). However, this is a different HD, so it's definitely not a HD issue (well, unless both happen to have the same problem, but what's the chance?).

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Romeo29

Romeo29

    Learning To Bleep


  • BC Advisor
  • 3,194 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:127.0.0.1
  • Local time:10:59 PM

Posted 05 July 2011 - 05:27 PM

What you need to do is clear and rebuild the icon cache.
- Download Icon_Cache_Rebuild.zip
- Extract the contents to a folder.
- Right-click on rebuild_icon_cache.cmd and select Run as administrator.

#3 Someone0001

Someone0001
  • Topic Starter

  • Members
  • 16 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:59 AM

Posted 05 July 2011 - 07:18 PM

Alright, thank you. The icons are back to normal now (I wonder for how long, though).

#4 Romeo29

Romeo29

    Learning To Bleep


  • BC Advisor
  • 3,194 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:127.0.0.1
  • Local time:10:59 PM

Posted 05 July 2011 - 11:09 PM

You are welcome :)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users