Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Office 2007 Enterprise will not finish installing


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Tim Brastow

Tim Brastow

  • Members
  • 39 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:08:05 AM

Posted 19 June 2011 - 04:05 PM

My Microsoft Word would not open, so I decided to uninstall and then reinstall MS Office 07. Every time I try to install it, the green installation progress bar hangs at the same area (about 80% complete). It never moves or finishes from there. I've even left the program to install while I sleep, giving it several hours to finish installation, but the progress bar remains at the same place.

I never get an error message or anything. The only way I get get the installation to cancel is if I terminate it through Task Manager.

I've tried using Microsoft Fix-It and other programs to remove Office completely and start from scratch. I've used CCleaner to get rid of any Office-related registry keys that may be hanging around. Nothing has worked.

My OS btw is Windows 7 64-bit Ultimate.

I also ran an sfc to see if a system file could be preventing Office from installing completely but it found nothing.

There are no viruses or spyware on this computer after running a virus scan and a Malwarebytes scan.

Edited by Tim Brastow, 19 June 2011 - 04:08 PM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Eyesee

Eyesee

    Bleepin Teck Shop


  • BC Advisor
  • 3,541 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:In the middle of Kansas
  • Local time:07:05 AM

Posted 20 June 2011 - 01:26 PM

Try disabling your antivirus software temporarily

Also check the cd for scratches and clean if necessary.
In the beginning there was the command line.

#3 Tim Brastow

Tim Brastow
  • Topic Starter

  • Members
  • 39 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:08:05 AM

Posted 24 June 2011 - 12:37 AM

Tried both of those to no avail.

Also, here is the end of the Office Setup log file. You can see where it stalls at.

REMOVESAMEVERSION="" SETUPEXE_DOARPWRITE="1" USERNAME="Timmy" ARPENTRY_INSTALLLOCATION="C:\Program Files (x86)\Microsoft Office" ARPENTRY_UNINSTALLSTRING="""C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE12\Office Setup Controller\setup.exe"" /uninstall ENTERPRISE /dll OSETUP.DLL" ARPENTRY_URLUPDATEINFO="" BRANDING_XML="C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\Setup00000334\BRANDING.XML" ARPENTRY_DISPLAYVERSION="12.0.4518.1014" ARPENTRY_DISPLAYNAME="Microsoft Office Enterprise 2007" ARPENTRY_NOMODIFY="#0" ARPENTRY_DISPLAYICON="C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE12\Office Setup Controller\OSETUP.DLL,1" ARPENTRY_NOELEVATEONMODIFY="#1" INSTALLLOCATION="C:\Program Files (x86)\Microsoft Office" SETUPEXEINSTALLUICULTURE="en-US" USERINITIALS="T" WATSONSQM="AUTOREPORT" REBOOT=ReallySuppress LAUNCHEDBYSETUPEXE=1 MSIRESTARTMANAGERCONTROL="Disable" SETUPEXEINSTALLUILANGUAGE=1033 SETUPINTLDLLDIRECTORY="C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\Setup00000334\" ARPSYSTEMCOMPONENT=1 TRANSFORMS="C:\MSOCache\All Users\{90120000-0115-0409-0000-0000000FF1CE}-C\ShellUI.MST" ALLUSERS="1"
PERF: TickCount=434774 Name=MsiPackage::Install Description=Calling OMsiInstaller::InstallProduct for package file "C:\MSOCache\All Users\{90120000-0030-0000-0000-0000000FF1CE}-C\EnterpriseWW.msi"


#4 BrendanT

BrendanT

  • Members
  • 108 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Brisbane - Australia
  • Local time:10:05 PM

Posted 29 June 2011 - 09:00 AM

Are you able to download a copy of the Office ISO? If so attempt to use a different media to the one that is currently failing! Also what sort of license do you have for Office: Retail, OEM, OBL, MLK etc. Depending on what type you have there are different installation media, and then inside that there are 'different' ways you can install Office. One thing that i have found with 2007 Ent is the spellcheck stuff if "French and Spanish" is enabled then the installation will seemingly always fail. So try go in and do a custom install only install the things that you want and remove those two spellcheck packs. Can't remember exactly what they're called but they're in the "Shared Features" (or something along those lines) section. I think they're called proofing tools actually

BT
-BrendanT




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users