Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Mapped Drive Problems...


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Dark Mage

Dark Mage

  • Members
  • 10 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Dallas, Texas, USA
  • Local time:03:54 AM

Posted 28 December 2005 - 10:32 AM

I have a user who cannot stay connected to a mapped drive.
I keep getting an error that says, "Local Device Name Is Already In Use", when I attempt to view the drive.
I usually can see the drives contents when I do this mapping on other users' computers, IE;...I go to My Network Places >>> Map Network Drive >>>
I put in the drive letter that I want to use, and then I browse to the folder in that drive that I want to map. On this PC, I can't see the folders in the drive...in other words, I can see the Network drive, "Img01", but cannot see the contents of that drive...(hope I'm making sense)

So then I go about it the hard way and find the contents by going:
Start >>> Run >>> \\img01
Then I can see the contents, I right click on the folder I want to map, and presto!
It's mapped. But when the user shuts down or reboots, It's lost it's mapping and has to be re-mapped...

I'm at a loss. Anyone? :thumbsup: I'm about to go crazy over this...

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 acklan

acklan

    Bleepin' cat's meow


  • Members
  • 8,529 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:Baton Rouge, La.
  • Local time:01:54 AM

Posted 28 December 2005 - 11:15 AM

The drive you are mapping to, are the premissions set to share? On the remote computer right click on the drive you wish to share and select sharing. I would recommend sharing a folder verse sharing a whole drive but thats up to you. Also you should password protect the drive in case the LAN is breeched by a virus.
"2007 & 2008 Windows Shell/User Award"

#3 Dark Mage

Dark Mage
  • Topic Starter

  • Members
  • 10 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Dallas, Texas, USA
  • Local time:03:54 AM

Posted 28 December 2005 - 11:19 AM

Sharing is already enabled...
And I am only attempting to map a folder on the drive, not the entire drive. And everything on our network is password protected.

#4 acklan

acklan

    Bleepin' cat's meow


  • Members
  • 8,529 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:Baton Rouge, La.
  • Local time:01:54 AM

Posted 28 December 2005 - 11:20 AM

Understood.
"2007 & 2008 Windows Shell/User Award"

#5 Dark Mage

Dark Mage
  • Topic Starter

  • Members
  • 10 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Dallas, Texas, USA
  • Local time:03:54 AM

Posted 28 December 2005 - 11:39 AM

Guess I'm just frustrated as to why this is happening...I've Googled it and seen many "possible" solutions, but none of them are seeming to work...




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users