Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Memory Slot Issues


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 joeseppe

joeseppe

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:10 PM

Posted 30 March 2011 - 10:36 AM

I have an Asus M4A89GTD Pro/USB3 motherboard, AMD Phenom II x 4 955, and 4 x 2G Corsair CMX4GX3M2A1600C9 Memory. The only config that will boot is with a stick in slot A1 & A2. Any other config will not boot. Not A1 & B1, not A2 & B2 and not all 4. When I run CPU Z, it says my memory is in slot 1 & 3. When I run Belarc, it says my memory is 0 & 2 (which is also 1 & 3). My memory is physically in slot 1 & 2. Can anyone help in figuring out what is wrong here.

Any help would be appreciated.

Thanks

Joey

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 budaha

budaha

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:10 AM

Posted 02 April 2011 - 01:06 PM

I believe that all main boards have information on the board if you have lost the Gods book for your main board
Generally 2 slots are deadicated to DDR3 and the other 2 slots are deadicated to DDR2
I find that the slots are color coaded
If your sticks are the same like DDR3 1066hz or 1333hz these sticks work together but run at the slower rate
hope this helps you

#3 the_patriot11

the_patriot11

    High Tech Redneck


  • BC Advisor
  • 6,763 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Wyoming USA
  • Local time:04:10 PM

Posted 02 April 2011 - 02:32 PM

All four slots on that board are DDR3. I have that same board, the dual channel works in channel 1 and 2, and 3 and 4. If you have 2 sticks, they are supposed to run and 1 and 2, and if you have four then of course, fill all four up. What kind of ram are you using is my next question.

picard5.jpg

 

Primary system: Motherboard: ASUS M4A89GTD PRO/USB3, Processor: AMD Phenom II x4 945, Memory: 16 gigs of Patriot G2 DDR3 1600, Video: AMD Sapphire Nitro R9 380, Storage: 1 WD 500 gig HD, 1 Hitachi 500 gig HD, and Power supply: Coolermaster 750 watt, OS: Windows 10 64 bit. 

Media Center: Motherboard: Gigabyte mp61p-S3, Processor: AMD Athlon 64 x2 6000+, Memory: 6 gigs Patriot DDR2 800, Video: Gigabyte GeForce GT730, Storage: 500 gig Hitachi, PSU: Seasonic M1211 620W full modular, OS: Windows 10.

If I don't reply within 24 hours of your reply, feel free to send me a pm.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users