Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Problems connecting to internet


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#16 Gatorade96

Gatorade96
  • Topic Starter

  • Members
  • 55 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:02 AM

Posted 10 March 2011 - 10:31 PM

Netopia 3347WG

BC AdBot (Login to Remove)

 


#17 Baltboy

Baltboy

    Bleepin' Flame Head


  • Members
  • 1,432 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania
  • Local time:07:02 AM

Posted 10 March 2011 - 10:51 PM

Looks like to see what you wireless security settings are you need to go into expert mode in the router.

Here is a link to you r manual if you don't have it handy. http://www.netopia.com/support/hardware/manuals/SoftwareUserGuideV76-Clsc.pdf
Get your facts first, then you can distort them as you please.
Mark Twain

#18 Gatorade96

Gatorade96
  • Topic Starter

  • Members
  • 55 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:02 AM

Posted 10 March 2011 - 11:33 PM

OK I took the security off the router and the vista machine. I then ran the ipconfig /release and ipconfig /renew and now it doesn't detect any wireless networks.

#19 Baltboy

Baltboy

    Bleepin' Flame Head


  • Members
  • 1,432 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania
  • Local time:07:02 AM

Posted 11 March 2011 - 10:10 PM

is the SSID on the router set to broadcast? If it is hidden or not broad casting then no networks will show up on th Vista machine.
Get your facts first, then you can distort them as you please.
Mark Twain

#20 Gatorade96

Gatorade96
  • Topic Starter

  • Members
  • 55 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:02 AM

Posted 11 March 2011 - 10:34 PM

Yes it is. The vista machine also used to find our neighbors network as well. Neither of those are on the vista machine right now.

#21 Baltboy

Baltboy

    Bleepin' Flame Head


  • Members
  • 1,432 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania
  • Local time:07:02 AM

Posted 11 March 2011 - 10:39 PM

Please run the following commands to reset your TCP/IP stack from the command prompt.

netsh int reset resetlog.txt

then do

netsh winsock reset

Once completed try doing an ipconfig /release the /renew run
Get your facts first, then you can distort them as you please.
Mark Twain

#22 Gatorade96

Gatorade96
  • Topic Starter

  • Members
  • 55 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:02 AM

Posted 11 March 2011 - 10:42 PM

Please run the following commands to reset your TCP/IP stack from the command prompt.

netsh int reset resetlog.txt

then do

netsh winsock reset

Once completed try doing an ipconfig /release the /renew run


I got this message:

The following command was not found: int reset resetlog.txt

#23 Baltboy

Baltboy

    Bleepin' Flame Head


  • Members
  • 1,432 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania
  • Local time:07:02 AM

Posted 12 March 2011 - 10:19 AM

Sorry i miss typed the first command it should be

netsh int ip reset resetlog.txt

The second command will be fine as typed
Get your facts first, then you can distort them as you please.
Mark Twain

#24 oresund5

oresund5

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:02 AM

Posted 12 March 2011 - 02:38 PM

baltboy,

I also have been having trouble connecting to the internet. I can connect on the desktop, so the connection is fine but I cannot connect with wirelessly or LAN with the laptop. I am running windows 7 on both. Also, Firefox will not open on the laptop. Internet Explorer opens on the laptop but does not connect. I ran the mini toolbox and here are the results. Thanks if you can possibly provide any assistance.

MiniToolBox by Farbar
Ran by at 2011-03-12 14:30:00
Windows 7 Home Premium (X64)

***************************************************************************


================= Flush DNS: ==============================================

Windows IP Configuration

Successfully flushed the DNS Resolver Cache.

================= End of Flush DNS ========================================

========================= IE Proxy Settings: ==============================

Proxy is not enabled.
No Proxy Server is set.

========================= End of IE Proxy Settings ========================

"Reset IE Proxy Settings": Proxy Settings were reset.

=============== Hosts content: ============================================

# Copyright © 1993-2006 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

127.0.0.1 localhost
::1 localhost

=============== End of Hosts ==============================================

================= IP Configuration: =======================================

# ----------------------------------
# IPv4 Configuration
# ----------------------------------
pushd interface ipv4

reset


popd
# End of IPv4 configuration



Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : -PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Dell Wireless 1510 Wireless-N WLAN Mini-Card
Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-2B-D8-7E-F4
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::303b:e8ea:b9cd:94ff%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.8(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, March 12, 2011 2:06:05 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, March 13, 2011 8:14:00 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 201335851
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-12-B2-C4-6A-00-22-19-E8-6F-1A
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink ™ Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 00-22-19-E8-6F-1A
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{0DE245BC-BADD-43A2-A266-EFAC76E6F02B}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:2817:3339:bbad:bb41(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2817:3339:bbad:bb41%14(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Server: UnKnown
Address: 192.168.1.1

Name: google.com
Addresses: 72.14.204.103
72.14.204.99
72.14.204.147
72.14.204.104


Pinging google.com [72.14.204.104] with 32 bytes of data:
Reply from 72.14.204.104: bytes=32 time=18ms TTL=51
Reply from 72.14.204.104: bytes=32 time=17ms TTL=51

Ping statistics for 72.14.204.104:
Packets: Sent = 2, Received = 2, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 17ms, Maximum = 18ms, Average = 17ms
Server: UnKnown
Address: 192.168.1.1

Name: yahoo.com
Addresses: 209.191.122.70
67.195.160.76
69.147.125.65
72.30.2.43
98.137.149.56


Pinging yahoo.com [98.137.149.56] with 32 bytes of data:
Reply from 98.137.149.56: bytes=32 time=93ms TTL=45
Reply from 98.137.149.56: bytes=32 time=93ms TTL=45

Ping statistics for 98.137.149.56:
Packets: Sent = 2, Received = 2, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 93ms, Maximum = 93ms, Average = 93ms

Pinging 127.0.0.1 with 32 bytes of data:
Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128

Ping statistics for 127.0.0.1:
Packets: Sent = 2, Received = 2, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms
===========================================================================
Interface List
11...00 24 2b d8 7e f4 ......Dell Wireless 1510 Wireless-N WLAN Mini-Card
10...00 22 19 e8 6f 1a ......Broadcom NetLink ™ Gigabit Ethernet
1...........................Software Loopback Interface 1
15...00 00 00 00 00 00 00 e0 Microsoft ISATAP Adapter
14...00 00 00 00 00 00 00 e0 Teredo Tunneling Pseudo-Interface
13...00 00 00 00 00 00 00 e0 Microsoft 6to4 Adapter
===========================================================================

IPv4 Route Table
===========================================================================
Active Routes:
Network Destination Netmask Gateway Interface Metric
0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.1.1 192.168.1.8 25
127.0.0.0 255.0.0.0 On-link 127.0.0.1 306
127.0.0.1 255.255.255.255 On-link 127.0.0.1 306
127.255.255.255 255.255.255.255 On-link 127.0.0.1 306
192.168.1.0 255.255.255.0 On-link 192.168.1.8 281
192.168.1.8 255.255.255.255 On-link 192.168.1.8 281
192.168.1.255 255.255.255.255 On-link 192.168.1.8 281
224.0.0.0 240.0.0.0 On-link 127.0.0.1 306
224.0.0.0 240.0.0.0 On-link 192.168.1.8 281
255.255.255.255 255.255.255.255 On-link 127.0.0.1 306
255.255.255.255 255.255.255.255 On-link 192.168.1.8 281
===========================================================================
Persistent Routes:
None

IPv6 Route Table
===========================================================================
Active Routes:
If Metric Network Destination Gateway
14 58 ::/0 On-link
1 306 ::1/128 On-link
14 58 2001::/32 On-link
14 306 2001:0:4137:9e76:2817:3339:bbad:bb41/128
On-link
11 281 fe80::/64 On-link
14 306 fe80::/64 On-link
14 306 fe80::2817:3339:bbad:bb41/128
On-link
11 281 fe80::303b:e8ea:b9cd:94ff/128
On-link
1 306 ff00::/8 On-link
14 306 ff00::/8 On-link
11 281 ff00::/8 On-link
===========================================================================
Persistent Routes:
None

================= End of IP Configuration =================================

========================= Event log errors: ===============================

Application errors:
==================
Error: (03/12/2011 02:06:36 PM) (Source: WinMgmt) (User:)
Description: //./root/CIMV2??????MV2

Error: (03/12/2011 02:01:54 PM) (Source: WinMgmt) (User:)
Description: //./root/CIMV2??????MV2

Error: (03/12/2011 02:00:23 PM) (Source: EventSystem) (User:)
Description: 80070005 ?

Error: (03/12/2011 08:14:20 AM) (Source: WinMgmt) (User:)
Description: //./root/CIMV2??????MV2

Error: (03/12/2011 08:10:33 AM) (Source: WinMgmt) (User:)
Description: //./root/CIMV2??????MV2

Error: (03/12/2011 07:53:01 AM) (Source: WinMgmt) (User:)
Description: //./root/CIMV2??????MV2

Error: (03/12/2011 07:33:55 AM) (Source: WinMgmt) (User:)
Description: //./root/CIMV2??????MV2

Error: (03/12/2011 07:11:27 AM) (Source: WinMgmt) (User:)
Description: //./root/CIMV2??????MV2

Error: (03/11/2011 08:59:36 PM) (Source: WinMgmt) (User:)
Description: //./root/CIMV2??????MV2

Error: (03/11/2011 08:58:00 PM) (Source: EventSystem) (User:)
Description: 80070005 ??


System errors:
=============
Error: (03/12/2011 02:06:18 PM) (Source: NetBT) (User:)
Description: The name "???????????? ?? " could not be registered on the interface with IP address -PC :20.
The computer with the IP address :20 did not allow the name to be claimed by
this computer.

Error: (03/12/2011 02:06:18 PM) (Source: Service Control Manager) (User:)
Description: The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
BHDrvx64

Error: (03/12/2011 02:06:18 PM) (Source: Server) (User:)
Description: The server could not bind to the transport \Device\NetBT_Tcpip_{0DE245BC-BADD-43A2-A266-EFAC76E6F02B} because another computer on the network has the same name. The server could not start.

Error: (03/12/2011 02:06:07 PM) (Source: NetBT) (User:)
Description: The name "???????????? ? " could not be registered on the interface with IP address ??? ? .
The computer with the IP address :0 did not allow the name to be claimed by
this computer.

Error: (03/12/2011 02:01:35 PM) (Source: Service Control Manager) (User:)
Description: The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
BHDrvx64

Error: (03/12/2011 00:23:33 PM) (Source: NetBT) (User:)
Description: The name "???????????? ?? " could not be registered on the interface with IP address -PC :20.
The computer with the IP address :20 did not allow the name to be claimed by
this computer.

Error: (03/12/2011 00:23:33 PM) (Source: NetBT) (User:)
Description: The name "???????????? ? " could not be registered on the interface with IP address ??? ? .
The computer with the IP address :0 did not allow the name to be claimed by
this computer.

Error: (03/12/2011 00:23:33 PM) (Source: Server) (User:)
Description: The server could not bind to the transport \Device\NetBT_Tcpip_{0DE245BC-BADD-43A2-A266-EFAC76E6F02B} because another computer on the network has the same name. The server could not start.

Error: (03/12/2011 08:55:55 AM) (Source: NetBT) (User:)
Description: The name "???????????? ? " could not be registered on the interface with IP address ??? ? .
The computer with the IP address :0 did not allow the name to be claimed by
this computer.

Error: (03/12/2011 08:48:31 AM) (Source: NetBT) (User:)
Description: The name "???????????? ? " could not be registered on the interface with IP address ??? ? .
The computer with the IP address :0 did not allow the name to be claimed by
this computer.


Microsoft Office Sessions:
=========================
Error: (12/09/2010 02:27:04 PM) (Source: Microsoft Office 12 Sessions)(User:)
Description: ID: 1, Application Name: , Application Version: ????????? ?????? ?????, Microsoft Office Version: ffice Excel. This session lasted Excel seconds with el seconds of active time. This session ended with a crash.

Error: (12/09/2010 02:25:00 PM) (Source: Microsoft Office 12 Sessions)(User:)
Description: ID: 1, Application Name: , Application Version: ????????? ?????? ?????, Microsoft Office Version: ffice Excel. This session lasted Excel seconds with el seconds of active time. This session ended with a crash.

Error: (12/09/2010 11:50:48 AM) (Source: Microsoft Office 12 Sessions)(User:)
Description: ID: 1, Application Name: , Application Version: ????????? ?????? ?????, Microsoft Office Version: ffice Excel. This session lasted Excel seconds with el seconds of active time. This session ended with a crash.


========================= End of Event log errors =========================

========================= Memory info: ====================================

Percentage of memory in use: 28%
Total physical RAM: 4054.86 MB
Available physical RAM: 2914.96 MB
Total Pagefile: 8107.87 MB
Available Pagefile: 6860.8 MB
Total Virtual: 4095.88 MB
Available Virtual: 3978.73 MB

======================= Partitions: =======================================

1 Drive c: (OS) (Fixed) (Total:450.71 GB) (Free:293.38 GB) NTFS
2 Drive d: (RECOVERY) (Fixed) (Total:15 GB) (Free:7.64 GB) NTFS
4 Drive f: (CANON_DC) (Removable) (Total:0.47 GB) (Free:0.47 GB) FAT

#25 oresund5

oresund5

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:02 AM

Posted 12 March 2011 - 03:10 PM

I have connected in safe mode with networking. I also uninstalled firefox and reinstalled it. I will let you know if this solves the problem.

#26 oresund5

oresund5

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:02 AM

Posted 12 March 2011 - 08:24 PM

Got it going, it appears it was due to Norton security. Once I uninstalled and reinstalled Norton all was good.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users