Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

My usb mouse quit working..


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 billyg121

billyg121

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:28 AM

Posted 17 February 2011 - 08:55 PM

my usb mouse has quit working on my laptop..some of the things ive done
1.tried it on another comp.it worked fine.
2.rebooted.nothing
3.tried a diff brand of mouse.nothing.
4.checked the device manager.it just lists the mouse as an unknown device.
5.tried other stuff in the ports.like ipods jump drives..etc.they all worked fine.
when i plug the mouse in,it just comes up unknown device.this was completly random,and just started doing this.any advice or thoughts would be great.thanks guys.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Allan

Allan

  • BC Advisor
  • 8,589 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Local time:09:28 AM

Posted 18 February 2011 - 08:10 AM

Is the touchpad disabled? If not, disable it and see what happens.
Also, you said this just started happening - what is new or different since the last time it worked properly (ie, new hw, new sw, virus, error, etc)?

And last, have you tried other usb devices just to make sure the port is working properly?

#3 billyg121

billyg121
  • Topic Starter

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:28 AM

Posted 19 February 2011 - 08:50 AM

my wife plugged her phone in via usb to import some pics...that is the last thing i remember happening before it quit.when i plug a jump drive in that port,it works fine.thanks again for any thoughts.

#4 Allan

Allan

  • BC Advisor
  • 8,589 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Local time:09:28 AM

Posted 19 February 2011 - 09:08 AM

Is the touchpad disabled? If not, disable it and see what happens.



#5 billyg121

billyg121
  • Topic Starter

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:28 AM

Posted 19 February 2011 - 01:26 PM

i disabled the touchpad and it didnt change anything.i disconnected and reconnect the mouse and it just gave me the same usb device not recognized meesage.

#6 Dutch70

Dutch70

  • Members
  • 40 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:28 AM

Posted 19 February 2011 - 04:32 PM

Hi,

Did it stop while you were using it? if so, what were you doing when it stopped working?

Could it be a driver update? You may want to check the driver or using system restore if nothing else.

Edited by Dutch70, 19 February 2011 - 04:33 PM.


#7 billyg121

billyg121
  • Topic Starter

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:28 AM

Posted 19 February 2011 - 04:41 PM

i didnt notice it while it happened.the last thing i remember doing was importing pics from my phone.then later i noticed it didnt work.how would i check the driver?i dont see anything on the logitech site about installing drivers.

#8 Allan

Allan

  • BC Advisor
  • 8,589 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Local time:09:28 AM

Posted 19 February 2011 - 04:53 PM

The mouse should work with or without a driver. Does it work in safe mode?

#9 billyg121

billyg121
  • Topic Starter

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:28 AM

Posted 20 February 2011 - 09:33 AM

i know im an idiot....but how do you start it up in safe mode?

#10 Allan

Allan

  • BC Advisor
  • 8,589 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Local time:09:28 AM

Posted 20 February 2011 - 09:40 AM

Reboot. As soon as the system starts booting begin tapping the F8 (Function) key. You will be taken to the Advanced Boot Options screen from which you can choose safe mode.

#11 billyg121

billyg121
  • Topic Starter

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:28 AM

Posted 20 February 2011 - 03:17 PM

wow!i just fixed it!thanks for you guys guiding me through.i wound up just disconnecting the power supply,plus battery from my pc.i guess it reset the motherboard.anyway...nightmare over.thanks again.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users