Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Embarrassingly stupid question about infection...


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Giraffeh

Giraffeh

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Local time:01:56 PM

Posted 06 February 2011 - 07:22 AM

Hi,

I know this is really stupid, but I just can't get my head around it.

My PC has 4 user accounts - mine, my husbands, and one each for the children.

My husband's has the "personal protector" scam (pops up with messages saying computer is infected, ultimate goal to get you to buy their antivirus - in the meantime blocks our current protection, prevents internet connection, etc)

I can't do a thing on his screen, but everyone else's is fine.

On my screen I've run a full scan of the system using our current protection (McAfee - found nothing); have downloaded Malwarebytes' and am currently running a full system scan with that.

I have downloaded Superantispyware portable, and saved it to a memory stick (in disguise) so that I can try to run that from my husband's screen if MWB doesn't work.

My questions are:
Why is this problem only showing on one user account? I haven't partitioned the hard drive or anything, so would expect everything to be shared - um... don't really understand how the whole user accounts thing works. Bothers me that itunes sees every user account as a different computer! But that's another story...
Is there any way of fixing this from my screen, or do I have to do it all from his? I can't get onto the internet from his, so have to keep switching back to mine to search for further advice before switching back again to try the advice out. Been on with this for 3 days now and am reaching the end of my tether!

Sorry for being such a dunce - I should be really happy that it's only affecting one user account. At least I can still come on here from my screen to ask for help; but it's making my brain itch!

Thanks for reading this far,
G x

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Blade

Blade

    Strong in the Bleepforce


  • Site Admin
  • 12,704 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:US
  • Local time:09:56 AM

Posted 14 February 2011 - 11:51 AM

Hello Giraffeh

Sorry for the delay.

Why is this problem only showing on one user account?


The short answer to your question is that it has to do with the way settings are stored in the Registry, and with how the malware installed itself. However, you should not assume that your other user accounts are safe! Malware can easily move between accounts or compromise the entire computer, and just because it appears that the infection is limited to the one account does not mean it is actually the case.

If you're still experiencing problems after running MBAM, post the log it generated for my review and we'll go from there.

~Blade

Posted Image

If I am helping you, it has been 48 hours since your last post, and I have yet to reply to your topic, please send me a PM
Become a BleepingComputer fan: Facebook
Follow us on Twitter!
Circle us on Google+


#3 Giraffeh

Giraffeh
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Local time:01:56 PM

Posted 14 February 2011 - 12:32 PM

Thanks Blade!

I ran the various programmes as recommended, and they worked! I've now saved them all onto a memory stick (along with instructions) in case it happens again.

Thanks for the reply and the advice,

G

#4 Blade

Blade

    Strong in the Bleepforce


  • Site Admin
  • 12,704 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:US
  • Local time:09:56 AM

Posted 14 February 2011 - 12:55 PM

Glad you got things sorted!

~Blade

Posted Image

If I am helping you, it has been 48 hours since your last post, and I have yet to reply to your topic, please send me a PM
Become a BleepingComputer fan: Facebook
Follow us on Twitter!
Circle us on Google+





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users