Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Pc Problems


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 kmad61

kmad61

  • Members
  • 43 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:59 PM

Posted 03 February 2011 - 11:00 AM

My pc is hanging up and I have to go to task mgr and close application.This is happening every day.I have done the normal run anti spyware,anti virus and defraging disc all to no avail.Iam running Xp pro and Ie8.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 55,727 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:12:59 PM

Posted 03 February 2011 - 11:48 AM

You might review the following:

Troubleshoot XP Shutdown Problems (MS) - http://support.microsoft.com/?kbid=308029

Windows XP Shutdown Troubleshooter - http://aumha.org/win5/a/shtdwnxp.php

Louis

#3 Allan

Allan

  • BC Advisor
  • 8,589 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Local time:01:59 PM

Posted 03 February 2011 - 11:59 AM

Please describe the problem in detail. Is this happening at shutdown or when you just try to close an application? Also, what is new or different since the last time everything worked properly (ie, new hw, new sw, virus, error, etc)?

#4 kmad61

kmad61
  • Topic Starter

  • Members
  • 43 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:59 PM

Posted 03 February 2011 - 12:12 PM

Mostly the programs will not close or respond and I go to task mgr and hit close button.This is not on shutdown or startup.

#5 Allan

Allan

  • BC Advisor
  • 8,589 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Local time:01:59 PM

Posted 03 February 2011 - 12:13 PM

Also, what is new or different since the last time everything worked properly (ie, new hw, new sw, virus, error, etc)?



#6 kmad61

kmad61
  • Topic Starter

  • Members
  • 43 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:59 PM

Posted 03 February 2011 - 12:23 PM

Nothing new and I went thru my programs and deleted any unused or suspect programs.

#7 Allan

Allan

  • BC Advisor
  • 8,589 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Local time:01:59 PM

Posted 03 February 2011 - 12:54 PM

What do you mean "suspect programs"?

#8 kmad61

kmad61
  • Topic Starter

  • Members
  • 43 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:59 PM

Posted 03 February 2011 - 12:56 PM

programs that I did not recognize and unused programs.

#9 Allan

Allan

  • BC Advisor
  • 8,589 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Local time:01:59 PM

Posted 03 February 2011 - 01:19 PM

Please run msconfig. Choose Selective Startup (uncheck everything) and reboot. Now open one of the problem programs and try to close it. What happens? (You can reboot to normal mode after testing).

#10 kmad61

kmad61
  • Topic Starter

  • Members
  • 43 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:59 PM

Posted 03 February 2011 - 02:25 PM

I dont know what the problem programs are.It will happen online or off it doesnt seem to matter.

#11 Allan

Allan

  • BC Advisor
  • 8,589 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Local time:01:59 PM

Posted 03 February 2011 - 02:26 PM

Please run msconfig. Choose Selective Startup (uncheck everything) and reboot. Now open one of the problem programs and try to close it. What happens? (You can reboot to normal mode after testing).



#12 Eyesee

Eyesee

    Bleepin Teck Shop


  • BC Advisor
  • 3,541 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:In the middle of Kansas
  • Local time:12:59 PM

Posted 03 February 2011 - 02:47 PM

I wonder if you might have inadvertently uninstalled some drivers that are necessary for the system to function.
Pls post make/model of system as well as what programs you used to check the system for viruses & spyware.
In the beginning there was the command line.

#13 kmad61

kmad61
  • Topic Starter

  • Members
  • 43 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:59 PM

Posted 03 February 2011 - 02:54 PM

I ran the msconfig and everything worked okay except IE which would not go to the internet.

I used superantispyware,Avg anti virus and Auslogic disc defrag.Also used the Malwarebytes scanner.

#14 Allan

Allan

  • BC Advisor
  • 8,589 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Local time:01:59 PM

Posted 03 February 2011 - 02:57 PM

When you disabled everything in msconfig you also disabled services that would allow you to connect to the internet. That's fine - not a problem. It seems that something loading with the system is causing your problem. Go back to msconfig and start adding items back one or two at a time, rebooting after each change, until the problem recurs. When it does, you'll have identified the offending process / application.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users