Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Weird colors in battlefield bad company 2


  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#1 killerx525

killerx525

    Bleepin' Aussie


  • Members
  • 7,220 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
  • Local time:06:28 PM

Posted 12 January 2011 - 02:29 AM

The colors are weird when i play BBC2. I haven't adjusted any settings on the game and my graphics card is a Asus EAH5670 1GB.
Posted Image

>Michael 
System1: CPU- Intel Core i7-5820K @ 4.4GHz, CPU Cooler- Noctua NH-D14, RAM- G.Skill Ripjaws 16GB Kit(4Gx4) DDR3 2133MHz, SSD/HDD- Samsung 850 EVO 250GB/Western Digital Caviar Black 1TB/Seagate Barracuada 3TB, GPU- 2x EVGA GTX980 Superclocked @1360/MHz1900MHz, Motherboard- Asus X99 Deluxe, Case- Custom Mac G5, PSU- EVGA P2-1000W, Soundcard- Realtek High Definition Audio, OS- Windows 10 Pro 64-Bit
Games: APB: Reloaded, Hours played: 3100+  System2: Late 2011 Macbook Pro 15inch   OFw63FY.png


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 the_patriot11

the_patriot11

    High Tech Redneck


  • BC Advisor
  • 6,763 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Wyoming USA
  • Local time:01:28 AM

Posted 12 January 2011 - 06:40 PM

ya that is weird, is this the only game it does it with? And have you tried turning the AA down?

picard5.jpg

 

Primary system: Motherboard: ASUS M4A89GTD PRO/USB3, Processor: AMD Phenom II x4 945, Memory: 16 gigs of Patriot G2 DDR3 1600, Video: AMD Sapphire Nitro R9 380, Storage: 1 WD 500 gig HD, 1 Hitachi 500 gig HD, and Power supply: Coolermaster 750 watt, OS: Windows 10 64 bit. 

Media Center: Motherboard: Gigabyte mp61p-S3, Processor: AMD Athlon 64 x2 6000+, Memory: 6 gigs Patriot DDR2 800, Video: Gigabyte GeForce GT730, Storage: 500 gig Hitachi, PSU: Seasonic M1211 620W full modular, OS: Windows 10.

If I don't reply within 24 hours of your reply, feel free to send me a pm.


#3 killerx525

killerx525

    Bleepin' Aussie

  • Topic Starter

  • Members
  • 7,220 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
  • Local time:06:28 PM

Posted 12 January 2011 - 07:26 PM

Yes that is the only game which happens. Where do i turn the AA down? Also this graphics card is brand new.

UPDATE
I installed a new version of the driver. I also adjusted the AA Mode in catalyst to the middle but still the same result. The Anti scrophic filter is 16x by default and AA is 1x in the game settings.

Edited by killerx525, 12 January 2011 - 10:00 PM.

>Michael 
System1: CPU- Intel Core i7-5820K @ 4.4GHz, CPU Cooler- Noctua NH-D14, RAM- G.Skill Ripjaws 16GB Kit(4Gx4) DDR3 2133MHz, SSD/HDD- Samsung 850 EVO 250GB/Western Digital Caviar Black 1TB/Seagate Barracuada 3TB, GPU- 2x EVGA GTX980 Superclocked @1360/MHz1900MHz, Motherboard- Asus X99 Deluxe, Case- Custom Mac G5, PSU- EVGA P2-1000W, Soundcard- Realtek High Definition Audio, OS- Windows 10 Pro 64-Bit
Games: APB: Reloaded, Hours played: 3100+  System2: Late 2011 Macbook Pro 15inch   OFw63FY.png


#4 the_patriot11

the_patriot11

    High Tech Redneck


  • BC Advisor
  • 6,763 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Wyoming USA
  • Local time:01:28 AM

Posted 13 January 2011 - 12:10 AM

Have you tried upping the resolution in the game up or down? Ive heard of this on occasion in a crossfire setup when two crossfire bridges are used, but with a single card, im thinking it has to be something else. Either a driver or DirectX issue. What kind of system are you running it on?

Edited by the_patriot09, 13 January 2011 - 12:11 AM.

picard5.jpg

 

Primary system: Motherboard: ASUS M4A89GTD PRO/USB3, Processor: AMD Phenom II x4 945, Memory: 16 gigs of Patriot G2 DDR3 1600, Video: AMD Sapphire Nitro R9 380, Storage: 1 WD 500 gig HD, 1 Hitachi 500 gig HD, and Power supply: Coolermaster 750 watt, OS: Windows 10 64 bit. 

Media Center: Motherboard: Gigabyte mp61p-S3, Processor: AMD Athlon 64 x2 6000+, Memory: 6 gigs Patriot DDR2 800, Video: Gigabyte GeForce GT730, Storage: 500 gig Hitachi, PSU: Seasonic M1211 620W full modular, OS: Windows 10.

If I don't reply within 24 hours of your reply, feel free to send me a pm.


#5 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:07:28 AM

Posted 13 January 2011 - 12:58 AM

Please perform the following, so that we can get the exact specs of your computer. This will better assist us in helping you more.

Publish a Snapshot using Speccy

The below is for those who cannot get online

Please take caution when attaching a text file to your post if you cannot copy/paste the link to your post, you will need to edit it to make sure that your Windows Key is not present.

#6 killerx525

killerx525

    Bleepin' Aussie

  • Topic Starter

  • Members
  • 7,220 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
  • Local time:06:28 PM

Posted 13 January 2011 - 03:07 AM

Speccy
I reinstalled DirectX and i fully updated the computer drivers, still the same result.
Posted Image

Edited by killerx525, 13 January 2011 - 03:10 AM.

>Michael 
System1: CPU- Intel Core i7-5820K @ 4.4GHz, CPU Cooler- Noctua NH-D14, RAM- G.Skill Ripjaws 16GB Kit(4Gx4) DDR3 2133MHz, SSD/HDD- Samsung 850 EVO 250GB/Western Digital Caviar Black 1TB/Seagate Barracuada 3TB, GPU- 2x EVGA GTX980 Superclocked @1360/MHz1900MHz, Motherboard- Asus X99 Deluxe, Case- Custom Mac G5, PSU- EVGA P2-1000W, Soundcard- Realtek High Definition Audio, OS- Windows 10 Pro 64-Bit
Games: APB: Reloaded, Hours played: 3100+  System2: Late 2011 Macbook Pro 15inch   OFw63FY.png


#7 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:07:28 AM

Posted 13 January 2011 - 03:10 AM

Can you run Speccy after playing BBC2?

#8 killerx525

killerx525

    Bleepin' Aussie

  • Topic Starter

  • Members
  • 7,220 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
  • Local time:06:28 PM

Posted 13 January 2011 - 03:19 AM

http://speccy.piriform.com/results/W9Fa8uiYrQ9H3q6vUi1zpWe

>Michael 
System1: CPU- Intel Core i7-5820K @ 4.4GHz, CPU Cooler- Noctua NH-D14, RAM- G.Skill Ripjaws 16GB Kit(4Gx4) DDR3 2133MHz, SSD/HDD- Samsung 850 EVO 250GB/Western Digital Caviar Black 1TB/Seagate Barracuada 3TB, GPU- 2x EVGA GTX980 Superclocked @1360/MHz1900MHz, Motherboard- Asus X99 Deluxe, Case- Custom Mac G5, PSU- EVGA P2-1000W, Soundcard- Realtek High Definition Audio, OS- Windows 10 Pro 64-Bit
Games: APB: Reloaded, Hours played: 3100+  System2: Late 2011 Macbook Pro 15inch   OFw63FY.png


#9 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:07:28 AM

Posted 13 January 2011 - 03:25 AM

I am thinking your computer is over heating causing these artifacts. Your hard drives are quite hot and your CPU gets pretty darn hot. Have you cleaned your laptop out?

#10 killerx525

killerx525

    Bleepin' Aussie

  • Topic Starter

  • Members
  • 7,220 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
  • Local time:06:28 PM

Posted 13 January 2011 - 03:28 AM

This is a desktop. The WD hard drive is not my OS drive, the Seagate is. The cpu cooler has been cleaned out and it is not using the intel fan.

Edited by killerx525, 13 January 2011 - 03:32 AM.

>Michael 
System1: CPU- Intel Core i7-5820K @ 4.4GHz, CPU Cooler- Noctua NH-D14, RAM- G.Skill Ripjaws 16GB Kit(4Gx4) DDR3 2133MHz, SSD/HDD- Samsung 850 EVO 250GB/Western Digital Caviar Black 1TB/Seagate Barracuada 3TB, GPU- 2x EVGA GTX980 Superclocked @1360/MHz1900MHz, Motherboard- Asus X99 Deluxe, Case- Custom Mac G5, PSU- EVGA P2-1000W, Soundcard- Realtek High Definition Audio, OS- Windows 10 Pro 64-Bit
Games: APB: Reloaded, Hours played: 3100+  System2: Late 2011 Macbook Pro 15inch   OFw63FY.png


#11 killerx525

killerx525

    Bleepin' Aussie

  • Topic Starter

  • Members
  • 7,220 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
  • Local time:06:28 PM

Posted 13 January 2011 - 03:31 AM

This topic might help you what me and patriot have been up to.
http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic366634.html/page__p__2052726#entry2052726

>Michael 
System1: CPU- Intel Core i7-5820K @ 4.4GHz, CPU Cooler- Noctua NH-D14, RAM- G.Skill Ripjaws 16GB Kit(4Gx4) DDR3 2133MHz, SSD/HDD- Samsung 850 EVO 250GB/Western Digital Caviar Black 1TB/Seagate Barracuada 3TB, GPU- 2x EVGA GTX980 Superclocked @1360/MHz1900MHz, Motherboard- Asus X99 Deluxe, Case- Custom Mac G5, PSU- EVGA P2-1000W, Soundcard- Realtek High Definition Audio, OS- Windows 10 Pro 64-Bit
Games: APB: Reloaded, Hours played: 3100+  System2: Late 2011 Macbook Pro 15inch   OFw63FY.png


#12 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:07:28 AM

Posted 13 January 2011 - 03:35 AM

Your hard drives still shouldnt be that hot. Mine get up to like 35C while gaming. Your computer is getting to hot inside, and your computer's CPU is 400Mhz Shy of the recommend specs for that game. Try dropping the resolution on the game.

#13 killerx525

killerx525

    Bleepin' Aussie

  • Topic Starter

  • Members
  • 7,220 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
  • Local time:06:28 PM

Posted 13 January 2011 - 03:37 AM

I've ordered a Core 2 Duo E6700 2.66Ghz from ebay which is coming so it will replace the pentium. Do you mean the OS hard drive or the second hard drive? Also i can't lower down the resolution because it is already low which is 1024x768.

Edited by killerx525, 13 January 2011 - 03:39 AM.

>Michael 
System1: CPU- Intel Core i7-5820K @ 4.4GHz, CPU Cooler- Noctua NH-D14, RAM- G.Skill Ripjaws 16GB Kit(4Gx4) DDR3 2133MHz, SSD/HDD- Samsung 850 EVO 250GB/Western Digital Caviar Black 1TB/Seagate Barracuada 3TB, GPU- 2x EVGA GTX980 Superclocked @1360/MHz1900MHz, Motherboard- Asus X99 Deluxe, Case- Custom Mac G5, PSU- EVGA P2-1000W, Soundcard- Realtek High Definition Audio, OS- Windows 10 Pro 64-Bit
Games: APB: Reloaded, Hours played: 3100+  System2: Late 2011 Macbook Pro 15inch   OFw63FY.png


#14 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:07:28 AM

Posted 13 January 2011 - 03:38 AM

both Hard Drives

Here is my speccy: http://speccy.piriform.com/results/qYgcFJhj23s2Gp9HMJC9k35

Forgot Speccy cant read my temps:

Posted Image

Edited by cryptodan, 13 January 2011 - 03:44 AM.


#15 killerx525

killerx525

    Bleepin' Aussie

  • Topic Starter

  • Members
  • 7,220 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
  • Local time:06:28 PM

Posted 13 January 2011 - 03:43 AM

Can i buy this just for the main hard drive?

>Michael 
System1: CPU- Intel Core i7-5820K @ 4.4GHz, CPU Cooler- Noctua NH-D14, RAM- G.Skill Ripjaws 16GB Kit(4Gx4) DDR3 2133MHz, SSD/HDD- Samsung 850 EVO 250GB/Western Digital Caviar Black 1TB/Seagate Barracuada 3TB, GPU- 2x EVGA GTX980 Superclocked @1360/MHz1900MHz, Motherboard- Asus X99 Deluxe, Case- Custom Mac G5, PSU- EVGA P2-1000W, Soundcard- Realtek High Definition Audio, OS- Windows 10 Pro 64-Bit
Games: APB: Reloaded, Hours played: 3100+  System2: Late 2011 Macbook Pro 15inch   OFw63FY.png





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users