Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Win 32 Services problem


  • This topic is locked This topic is locked
1 reply to this topic

#1 jej78

jej78

  • Members
  • 17 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:22 AM

Posted 08 January 2011 - 10:58 AM

Recently, I often get the following error soon after startup: Generic Host Process for Win32 Services has encountered a problem and needs to close. If I ignore the error box, I can usually continue working. If I send the error report or otherwise close the error box, most times this causes my laptop to become unresponsive (but not totally frozen) and I will have to do a hard shutdown.

Some details from the most recent occurrence follows:

szAppName: svchost.exe szAppVer: 5.1.2600.5512 szModName: ntdll.dll szModVer: 5.1.2600.5755 offset: 00023845

Files associated with the crash:

WER4ddd.dir00\svchost.exe.mdmp
WER4ddd.dir00\appcompat.txt

Prior to this error beginning, I had a bout with a virus or two that I thought I had completely eradicated using Malwarebytes. Occassionally, I get redirected or pop up tabs to websites when using Firefox. I generally get these closed out before they have a chance to fully load. Perhaps there is still something lurking that av has been unable to clean out that is causing my current problem? Recent scans using Malwarebytes, Adaware, & AVG have turned up nothing.

I have noticed that my laptop has also been running slower than before the viruses and takes longer to start up. While this could be due to the av software that I have been adding and removing from my system, I would like to investigate and speed this up (maybe by removing some unnecessary start up programs) if possible.

Thanks in advance for any guidance.

Edited by hamluis, 08 January 2011 - 11:20 AM.
Moved from XP forum to Am I Infected ~ Hamluis.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 boopme

boopme

    To Insanity and Beyond


  • Global Moderator
  • 72,740 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:NJ USA
  • Local time:01:22 AM

Posted 15 January 2011 - 07:32 PM

Closed working here.

http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic373500.html/page__gopid__2095515#entry2095515
How do I get help? Who is helping me?For the time will come when men will not put up with sound doctrine. Instead, to suit their own desires, they will gather around them a great number of teachers to say what their itching ears want to hear....Become a BleepingComputer fan: Facebook




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users