Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Black Screen with Mouse After XP Splash Screen


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Jay18

Jay18

  • Members
  • 27 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:56 AM

Posted 06 January 2011 - 12:42 PM

It seems I only come here with my weirdest issues...sorry for taking advantage of everyone's knowledge. :)

I have a customers PC that boots into Windows XP, but after the splash screen it goes to a black screen with only the mouse pointer. It does the same in safe mode. The computer is still running, but I can't do anything. Task Manager doesn't open, but I can activate Sticky Keys. Very weird. I ran chkdsk, no problems. I ran a fixboot, a fixmbr and a bootcfg /repair. Nothing.

I researched this and can't find a definitive fix for the issue. The most common cause seemed to be the display driver, so I booted into VGA mode and it did the same thing. I'm stumped.

Specs:

Custom PC
Intel P4
Windows XP Pro, SP3
512MB RAM

Only other thing I can think of is that they were running an Intel RAID 1 setup that failed. I assumed that this would not have affected it this way, but I may be incorrect. Both drives act they same way, fwiw.

Thanks for any help you guys can provide!

Jay

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,268 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:07:56 AM

Posted 06 January 2011 - 01:18 PM

Well...the black screen with flashing cursor in upper left corner...is a typical scenario overcome by running fixmbr.

I don't know much about RAIDs but a failed RAID configuration creates problems of its own that have nothing to do with XP and must be treated as a distinct issue, IMO.

Louis




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users