Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Airlink Wireless N Adapter Problem...


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 komputerfreek

komputerfreek

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:44 AM

Posted 19 November 2010 - 11:09 PM

So I have recently purchased an Airlink Wireless N USB Adapter based on past reviews from Amazon and my own personal experience with using it on a linux box some time back. Problem is that whenever I have plugged it in to any usb port via an extender or even directly (tried about 5 usb ports) the connection is just crap. In the notification icon under Win 7 it shows full bars but the speed is not there. Last time I checked I would get about 8mbps down and about 2-3mbps up, not fast by any means but for me it was perfect. Now I am getting 1mbps down and 2mbps up (upload is around the same) and I have no idea why. I RMA'd this adapter 3 times so far and they all give me the same trouble. I think it can't be my router because my phone speed test and my laptop speed test (wireless n for laptop and I think wireless g is on the droid 2) are operating at very respective speeds, my phone is faster than my wireless n adapter at the moment, on 3G not wifi.

For a bit I connected my desktop to my laptop via ICS and the speed went up so I do not know what is wrong.

What could be causing the problem?

Note: I did not install drivers for it as Win 7 automatically found it and installed everything, I reformatted (unrelated) the computer and there are no phones or any other interferring frequencies that I can tell.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 computerxpds

computerxpds

    Bleepin' Comp


  • Moderator
  • 4,457 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Local time:01:44 AM

Posted 27 November 2010 - 02:29 PM

Did the adapter come with any drivers? If it did I suggest you install those.

sigcomp.png 
If I have replied to a topic and you reply and I haven't gotten back to you within 48 hours (2 days) then send me a P.M.
Some important links: BC Forum Rules | Misplaced Malware Logs | BC Tutorials | BC Downloads |
Follow BleepingComputer on: Facebook! | Twitter! | Google+| Come join us on the BleepingComputer Live Chat too! |





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users