Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Probs 2000pro/outlook Express


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 masono

masono

  • Members
  • 33 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:05 AM

Posted 26 November 2005 - 07:59 AM

hi there,
on behalf of friend operating win2000 pro who has been having problems since removing AVG can anybody suggest why she can receive incoming mail but on trying to send out new message is now told there is not enough memoryto open when in OE. The only reason AVG was removed was because it would not update and we were told we had a corrupt download.Uninstall was succesful and replaced by a2. Also running sygate personal firewall, spybot adaware.
we had probs accessing account at first but then checked servers and was fine. Any suggestions please? any help appreciated. :thumbsup: :flowers:

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Leurgy

Leurgy

    Voted most likely


  • Members
  • 3,831 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Collingwood, Ontario, Canada
  • Local time:02:05 AM

Posted 26 November 2005 - 09:44 AM

A squared is not an acceptable replacement for AVG as it is a trojan specific scanner. Why not reinstall AVG Free? That may cure your problem also.

Another way to resolve this may be by using Ccleaner. Clean out the temp files and then try OE again. If that doesn't work go to the Issues tab in Ccleaner and fix only those issues identified as having to do with AVG.

we were told we had a corrupt download.


How do you know that?

When the only tool you own is a hammer, every problem begins to resemble a nail. Abraham Maslo

**** We use our powers for good, not evil ****

 Trying to remove your data from the web is like trying to remove pee from a swimming pool


#3 masono

masono
  • Topic Starter

  • Members
  • 33 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:05 AM

Posted 28 November 2005 - 04:03 AM

hi leurgy,


this is a message which popped up when attempting to download and update avg. as i remember it said avg could have been a corrupt install as would not accept download. then when attempting to uninstall and reinstall could only go so far with installation would then get error message. Another major prob (not sure if should start new topic or not) is that there are no progs at all listed in add/remove of control panel how can i check it has uninstalled completely or for that matter get the list of progs that should are there to show? :thumbsup:

#4 Leurgy

Leurgy

    Voted most likely


  • Members
  • 3,831 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Collingwood, Ontario, Canada
  • Local time:02:05 AM

Posted 29 November 2005 - 07:58 AM

I think you are looking at two seperate problems here. Did you run Ccleaner? If that doesn't fix the email problem it may be a sympton of bad ram which fits with the problem installing AVG. You could try running MemTest - RAM reliability tester to check the ram. How much hard drive space is unused?

When the only tool you own is a hammer, every problem begins to resemble a nail. Abraham Maslo

**** We use our powers for good, not evil ****

 Trying to remove your data from the web is like trying to remove pee from a swimming pool


#5 masono

masono
  • Topic Starter

  • Members
  • 33 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:05 AM

Posted 01 December 2005 - 07:16 AM

Hi leurgy, cannot access that link.comp just stays on open page. is there any other way to access this info. Am comp newbie so appreciate your patience.

Serious question hope doesnt sound silly but If RAM is the prob will a complete reinstall of operating system be quickest way to get comp working well again.

Now cannot download from ie. Tools not working cannot use cut paste etc.

Yes i did cclean with 1.26. Also tried to reinstall AVG but simply would not install

#6 Leurgy

Leurgy

    Voted most likely


  • Members
  • 3,831 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Collingwood, Ontario, Canada
  • Local time:02:05 AM

Posted 01 December 2005 - 07:54 AM

Serious question hope doesnt sound silly but If RAM is the prob will a complete reinstall of operating system be quickest way to get comp working well again.


No. BTW that doesn't sound silly at all.

Ram is Random Access Memory. So when you boot Windows loads into Ram with a little help from your swap file. Your operating system is on your hard drive.

If you can't get that link.................. Spyware?

When the only tool you own is a hammer, every problem begins to resemble a nail. Abraham Maslo

**** We use our powers for good, not evil ****

 Trying to remove your data from the web is like trying to remove pee from a swimming pool


#7 masono

masono
  • Topic Starter

  • Members
  • 33 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:05 AM

Posted 13 December 2005 - 05:38 PM

Hi Leurgy, thanks for your support and help, now friend has bought new comp. However do know that old comp had accepted xp pro prior to removal.
May never know now what prob really was. Nevertheless thanks for your advice anyway!!!! :thumbsup: :flowers:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users