Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Mail Client not properly installed


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 milstead24

milstead24

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:29 AM

Posted 09 November 2010 - 02:01 PM

In Windows XP using internet explorer 8. When I click on an e-mail address it usually pops up a new Outlook (07) email message with that persons email in the to: box. Recently when I click on any hyperlink in Internet Explorer I get this message.

"Could not perform this operation because the default mail client is not properly installed."

I have checked the internet properties and Outlook is selected as the default mail client.
I have also checked the file types and the URL:MailTo Protocol is selected for Outlook as well.
When I do start/run/mail: it errors out as well.

Any help would be greatly appreciated.

Edited by hamluis, 09 November 2010 - 02:21 PM.
Moved from XP forum to Web Browsing/Email ~ Hamluis.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 leo1954

leo1954

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:59 PM

Posted 10 November 2010 - 04:27 AM

have you tried a different email client, I use incrediail myself as it has a lot more features and outlook.

http://www.incredimail.com/english/home.aspx




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users