Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Vista freezes but safe mode ok


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 allshort

allshort

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:01 PM

Posted 27 October 2010 - 02:07 AM

Hi, I have a dell inspiron about a year old. Yesterday morning my laptop froze (normal functions no new updates or other installs), i did a hard boot, windows repair did its thing, vista started again but within a minute of loging in, it froze. hard boot again, chckdsk ran and fixed some stuff but once again it froze after a minute vista opening.

i tried systerm restore and no point in past would work (error saying it failed and after trying other stuff all points disappeared). i ran in safe mode with networking and did clean boot without any of microsoft stuff or the background/startup programs and it worked without freezing but computer was essentially useless since internet, etc didnt work. once i turned the microsoft services back on, it froze again. i did again without background or startup and with microsoft and it froze. i ran malware, etc and there was nothing. i did checkdsk and it was good, did memory test and it was good, ran sfc /scannow and would freeze at 58% and say it couldnt finish so ran sfc /verifyonly and saw some tcpmon.ini issue but i read thats common and not a big deal. did some tcp flush stuff i saw online didnt work. i tried popping in dell vista dvd but there is no repair option or upgrade since i have sp2, just an install option. unistalled bunch of stuff and still didnt work. there are no warnings or exclamations next to any devices in device manager.

so it seems from playing with msconfig boot options that its not background or startup programs since it ran fine with those on (microsoft services off) but would freeze with microsoft services on. anyone have ANY suggestions? your help would be greatly appreciated.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 mleitao

mleitao

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:09:01 PM

Posted 28 October 2010 - 10:58 PM

Have you tried booting in debug mode? Instead of safe

#3 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:02:01 AM

Posted 29 October 2010 - 01:23 AM

Try creating another account, and see if it freezes then. If it does, then your hard drive maybe failing.

Please perform the following, so that we can get the exact specs of your computer. This will better assist us in helping you more.

Publish a Snapshot using Speccy

The below is for those who cannot get online

Please take caution when attaching a text file to your post if you cannot copy/paste the link to your post, you will need to edit it to make sure that your Windows Key is not present.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users