Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Shortcuts don't open right program


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Just Trying My Best

Just Trying My Best

  • Members
  • 28 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:38 PM

Posted 23 September 2010 - 09:01 AM

Hi all,

lately, I have this bizzar problem where if Internet Explorer (IE8) is not open, internet shortcuts on my desktop or in the quick launch bar don't work. A dialog box opens asking for the program to open them with. I went through the routine of selecting IE from the list, and checking the box that reads 'always use this program for this file type', and still next time I try, same thing again.

However, if IE8 is already running, for example at the home page or any other site, and I then click on a desktop shortcut or quick launch button, the shortcut opens a new tab with the correct web site on it.

any ideas?
Danno

PC--Lenovo ThinkCentre M52, Processor--Pentium 4 3.00GHz, Memory--512MB DDR-2, MB--IBM with Intel I945P/PL/G/GZ Chipset
Drive--WD800JD-08LSA0 Sata, Video--Intel 82945G OnBoard, Network--Bell Wireless DSL Modem/Router
OS--Windows XP Professional SP3, Browser--IE 8, Email--Outlook 2002 SP3, Anti-Virus--Bell Internet Secturity Service

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,716 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:03:38 PM

Posted 23 September 2010 - 10:00 PM

Try to create brand new shortcut and see if same thing happens.

My Website

p4433470.gif

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click p22001735.gif


 


#3 Just Trying My Best

Just Trying My Best
  • Topic Starter

  • Members
  • 28 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:38 PM

Posted 24 September 2010 - 08:01 AM

Try to create brand new shortcut and see if same thing happens.


Thanks Broni,

I have done that a few times, but it's the same thing. If IE is not open the shortcut does not work.
If IE is open aready, it works and opens on a new tab.

Danno
Danno

PC--Lenovo ThinkCentre M52, Processor--Pentium 4 3.00GHz, Memory--512MB DDR-2, MB--IBM with Intel I945P/PL/G/GZ Chipset
Drive--WD800JD-08LSA0 Sata, Video--Intel 82945G OnBoard, Network--Bell Wireless DSL Modem/Router
OS--Windows XP Professional SP3, Browser--IE 8, Email--Outlook 2002 SP3, Anti-Virus--Bell Internet Secturity Service

#4 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,716 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:03:38 PM

Posted 24 September 2010 - 06:09 PM

See, if same thing happens in Safe Mode with Networking.

My Website

p4433470.gif

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click p22001735.gif


 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users