Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Win Xp Sp2 Odd Behaviour When Opening Start Menu Folder


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 RDN

RDN

  • Members
  • 14 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:57 PM

Posted 11 November 2005 - 06:33 PM

I've noticed this behaviour for quite a while. I assume it has always been there since I bought the lap top (Acer TravelMate 4603WLMi). I can't remember if it was present on my old Dell lap top which I upgraded from W98 to XP.

This is what happens: Click on Start, go to Programs and then right click on any folder listed. From the menu presented, select "Open".

What I get is a "Move Items" window which I have to cancel and then I get a "Copy Items" window which I also have to cancel before I get the folder that I want opened in a new window.
Windows XP Pro (fully updated), Firefox 1.0.7, Acer Travelmate 4603WLMi: Intel Pentium M 750, 768 MB DDR2 RAM, ATI Mobility Radeon X700 PCI Express 128 MB VRAM, DVD, Bluetooth.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 RDN

RDN
  • Topic Starter

  • Members
  • 14 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:57 PM

Posted 12 November 2005 - 12:22 AM

I also get this problem when I double-click (left button) on the Start Menu / Programs folder. This clearly does the same function as right-clicking and selecting "Open", since "Open" is "bolded", i.e. is the default action.
Windows XP Pro (fully updated), Firefox 1.0.7, Acer Travelmate 4603WLMi: Intel Pentium M 750, 768 MB DDR2 RAM, ATI Mobility Radeon X700 PCI Express 128 MB VRAM, DVD, Bluetooth.

#3 RDN

RDN
  • Topic Starter

  • Members
  • 14 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:57 PM

Posted 13 November 2005 - 04:26 PM

Problem Solved!

I ran "Tuneup Utilities 2006" and went to: Customise & Analyse / Tuneup System Control / Display / File Types / Menu Operations / Files and Folders. I turned off the option to "Show Copy to Folder" and "Show Move to Folder".


I'm fairly sure this is a bug in Tuneup Utilities and have asked them about it. After all, the two options to "Show Copy to Folder" and "Show Move to Folder" are only supposed to appear in the menu of selectable actions - they are not supposed to run.
Windows XP Pro (fully updated), Firefox 1.0.7, Acer Travelmate 4603WLMi: Intel Pentium M 750, 768 MB DDR2 RAM, ATI Mobility Radeon X700 PCI Express 128 MB VRAM, DVD, Bluetooth.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users