Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Can't Hibernate my Thinkpad T42


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 UV10

UV10

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:10 PM

Posted 11 September 2010 - 03:59 PM

I have a Thinkpad T42 with Win XP Pro. It worked fine with hibernate. then sometime ago I lost this feature...After reset, the option to hibernate appears on the shutdown list of options. but when trying it, it will not go to hibernation, although it reports that it is trying to. no error report is posted. it just goes back to desktop screen. no the hibernate option on the shutdown list is gone even though I see that hibernation is enabled. any suggestions?

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 David McMahon

David McMahon

  • Members
  • 7 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:10 PM

Posted 11 September 2010 - 10:07 PM

Try removing the hibernate function, then turning back on

right click desktop

properties

screensaver tab

power button

Hibernate tab

Check the Enable hibernation box, reboot

defrag the Disk (I use http://www.piriform.com/defraggler

then reverse what you did above to re enable it

#3 UV10

UV10
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:10 PM

Posted 12 September 2010 - 03:02 PM

hi David,
the problem is a bit more complicated
after a failed hibernation as I described above, the hibernate tab is no longer available in the power manager.
it will appear again, only after reset.
i did however try to disable hibernation (right after reset) and then reset again and then enable again.
that didn't solve the problem
i haven't done disk defrag yet, but my disk is far from being full.
i can still do that if you think that is worthwhile to try

thanks

#4 UV10

UV10
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:10 PM

Posted 13 September 2010 - 02:28 PM

any ideas? defrag didn't do the trick

#5 UV10

UV10
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:10 PM

Posted 15 September 2010 - 01:27 PM

anyone???

#6 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,552 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:12:10 PM

Posted 15 September 2010 - 01:41 PM

Sometimes such problems are linked to video drivers, I would try uninstalling same (via Device Manager). then rebooting and reinstalling the video drivers.

Louis




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users