Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Startup Problems


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Ndavo

Ndavo

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:44 AM

Posted 05 November 2005 - 01:35 PM

First, I would only get a blinking cursor in the upper left corner. Using the startup disk, I can get to the DOS prompt. Safemode will not start either. I was messing around and copied some system files onto the C drive (following suggestions on the readme.txt file) Now the windows startup screen comes up before I get messages that DBBUFF.SYS, IFSHLP.SYS are missing or corrupted and WIN.COM cannot be found.

Second, I only have the Windows98 Upgrade CD. When reinstalling, I would have to load the OLD Windows3.1 disks in order to use the upgrade CD. Now however, the first diskette is corrupted. I really don't want to get XP. Should I fork out some money for an OEM 98SE CD?

All this is happening on a Celeron700 with I-don't know-how-much RAM.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 acklan

acklan

    Bleepin' cat's meow


  • Members
  • 8,529 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:Baton Rouge, La.
  • Local time:02:44 AM

Posted 05 November 2005 - 01:43 PM

At the DOS prompt C:\ run scandisk and let us know what turns up.
Just type C:\scandisk and hit enter.
"2007 & 2008 Windows Shell/User Award"

#3 acklan

acklan

    Bleepin' cat's meow


  • Members
  • 8,529 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:Baton Rouge, La.
  • Local time:02:44 AM

Posted 05 November 2005 - 01:44 PM

How rude of me .:thumbsup: to BC :flowers:
"2007 & 2008 Windows Shell/User Award"

#4 Ndavo

Ndavo
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:44 AM

Posted 05 November 2005 - 08:39 PM

At the DOS prompt C:\ run scandisk and let us know what turns up.
Just type C:\scandisk and hit enter.



:thumbsup: It turned up all kinds of problems, corrupt files, ect. A few dozen fragments, lots of files from my TOPO! that needed fixing. Then, with all that done, I restarted and got the same error messages.

#5 acklan

acklan

    Bleepin' cat's meow


  • Members
  • 8,529 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:Baton Rouge, La.
  • Local time:02:44 AM

Posted 05 November 2005 - 08:56 PM

It may only fix a few items at one time. Try re-running it several times. You may want to run defrag. C:\defrag
"2007 & 2008 Windows Shell/User Award"

#6 Ndavo

Ndavo
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:44 AM

Posted 07 November 2005 - 03:55 PM

It may only fix a few items at one time. Try re-running it several times. You may want to run defrag. C:\defrag


I reran scandisk with no new discoveries. When I type Defrag at the C:\ prompt I am told there is no such program.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users