Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Vista Opening Folder Lag?


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 ~ZeR0~

~ZeR0~

  • Members
  • 42 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Minnesota
  • Local time:08:27 AM

Posted 30 August 2010 - 09:54 PM

Whenever I open a folder explorer freezes for 5 seconds before the folder opens. Even if the folder is empty it still lags. My AV and Malware scans have come up clean. Is this normal? because i never noticed this before.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,612 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:05:27 AM

Posted 30 August 2010 - 10:43 PM

Any folder?

My Website

p4433470.gif

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click p22001735.gif


 


#3 ~ZeR0~

~ZeR0~
  • Topic Starter

  • Members
  • 42 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Minnesota
  • Local time:08:27 AM

Posted 31 August 2010 - 11:14 AM

Yes any folder no matter what it has. Even an empty folder has this lag.

#4 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,612 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:05:27 AM

Posted 31 August 2010 - 04:29 PM

Download, and install ShellExView: http://www.nirsoft.net/utils/shexview.html
Open it. Click on Type column to sort all entries.
Right click, and Disable all non-Microsoft Context Menu types entries.
Restart computer, and see, if it helps.

My Website

p4433470.gif

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click p22001735.gif


 


#5 ~ZeR0~

~ZeR0~
  • Topic Starter

  • Members
  • 42 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Minnesota
  • Local time:08:27 AM

Posted 31 August 2010 - 08:52 PM

nope still has the lag

#6 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,612 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:05:27 AM

Posted 31 August 2010 - 09:04 PM

Please, post some computer info:
- processor type, amount of RAM (hold Windows logo key, hit Pause/Break key)
- hard drive size/free space (open "My Computer", right click on hard drive letter, click "Properties")
- security programs in use (antivirus, firewall)

My Website

p4433470.gif

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click p22001735.gif


 


#7 ~ZeR0~

~ZeR0~
  • Topic Starter

  • Members
  • 42 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Minnesota
  • Local time:08:27 AM

Posted 31 August 2010 - 11:52 PM

Processor - Intel Pentium Dual Core T2060 1.6 Ghz
Ram - 2 Gigs
Free space - 26.7gb out of 73gb
Online Armor Firewall and Eset NOD32

#8 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,612 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:05:27 AM

Posted 01 September 2010 - 12:05 AM

Restart computer in safe mode and see, if you have same lag.

My Website

p4433470.gif

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click p22001735.gif


 


#9 ~ZeR0~

~ZeR0~
  • Topic Starter

  • Members
  • 42 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Minnesota
  • Local time:08:27 AM

Posted 01 September 2010 - 11:18 AM

Still has the lag. I think its explorer in general that has the lag because things like control panel and windows system rating have this lag too. Do you want me to take a video to show you what its like?

#10 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,612 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:05:27 AM

Posted 01 September 2010 - 02:48 PM

Nah, I believe you.
For testing purposes, I'd try to uninstall (one at a time) Online Armor and NOD and see what happens.

My Website

p4433470.gif

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click p22001735.gif


 


#11 ~ZeR0~

~ZeR0~
  • Topic Starter

  • Members
  • 42 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Minnesota
  • Local time:08:27 AM

Posted 01 September 2010 - 05:35 PM

do i have to uninstall or can i just disable them both?

#12 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,612 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:05:27 AM

Posted 01 September 2010 - 05:50 PM

I'd uninstall them.
The reason for it...today's security programs build themselves very deep into file system and often disabling them is not enough to make sure, nothing is really running.

My Website

p4433470.gif

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click p22001735.gif


 


#13 ~ZeR0~

~ZeR0~
  • Topic Starter

  • Members
  • 42 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Minnesota
  • Local time:08:27 AM

Posted 02 September 2010 - 11:16 AM

Still has the lag....

#14 Broni

Broni

    The Coolest BC Computer


  • BC Advisor
  • 42,612 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Daly City, CA
  • Local time:05:27 AM

Posted 02 September 2010 - 11:18 AM

Is Windows Explorer the only program you're having issues with?

My Website

p4433470.gif

My help doesn't cost a penny, but if you'd like to consider a donation, click p22001735.gif


 


#15 ~ZeR0~

~ZeR0~
  • Topic Starter

  • Members
  • 42 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Minnesota
  • Local time:08:27 AM

Posted 02 September 2010 - 05:31 PM

yes




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users