Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Sound problem


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 voyaging

voyaging

  • Members
  • 13 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:10 PM

Posted 14 July 2010 - 05:20 PM

No matter what program I use, my sound when listening to music skips every 3 or so seconds. This also occurs when I watch streaming video, etc.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 55,734 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:10:10 PM

Posted 14 July 2010 - 07:01 PM

What CPU?

Onboard sound?

Louis

#3 voyaging

voyaging
  • Topic Starter

  • Members
  • 13 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:10 PM

Posted 14 July 2010 - 08:25 PM

What CPU?

Onboard sound?

Louis


AMD Sempron 3300+

Yes, onboard sound.

#4 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 55,734 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:10:10 PM

Posted 15 July 2010 - 06:40 AM

Try defragging your system...after running the chkdsk /r command?

Start/Run...type chkdsk /r and hit Enter. Type Y in new box and hit Enter. Reboot, the command will execute and boot into XP when complete.

Louis

#5 voyaging

voyaging
  • Topic Starter

  • Members
  • 13 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:10 PM

Posted 16 July 2010 - 05:05 PM

Still having the same problem.

#6 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:03:10 AM

Posted 19 July 2010 - 03:38 AM

Try this: http://www.foobar2000.org/ it is a light weight audio player.

#7 voyaging

voyaging
  • Topic Starter

  • Members
  • 13 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:10 PM

Posted 19 July 2010 - 03:34 PM

Try this: http://www.foobar2000.org/ it is a light weight audio player.


That's actually what I already use, heh.

I have discovered that it is caused in some way through my wireless connection. I have a desktop with a Linksys WUSB Adapter. If I disable the connection the skipping stops. Is there any way to fix this other than switching to wired internet (which I would seriously like to do but cannot figure out a discreet way to run the cable from the router downstairs to my computer on the upper floor).

#8 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:03:10 AM

Posted 19 July 2010 - 03:49 PM

(which I would seriously like to do but cannot figure out a discreet way to run the cable from the router downstairs to my computer on the upper floor).



Take a picture of the upper floor and bottom floor where the router is and I can see what my imagination can come up with. Also put in the post with the pictures if the room is directly above your router.

#9 voyaging

voyaging
  • Topic Starter

  • Members
  • 13 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:10 PM

Posted 24 July 2010 - 12:07 AM

(which I would seriously like to do but cannot figure out a discreet way to run the cable from the router downstairs to my computer on the upper floor).



Take a picture of the upper floor and bottom floor where the router is and I can see what my imagination can come up with. Also put in the post with the pictures if the room is directly above your router.


Posted Image

Gasp at my art expertise.

I tried my best. The thing is, I'll be getting a new laptop within 2-3 weeks which I assume will have a better wireless card and not have the same problem, so I'm wary to do any intensive work.

#10 voyaging

voyaging
  • Topic Starter

  • Members
  • 13 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:10 PM

Posted 27 July 2010 - 08:08 PM

Thanks.

#11 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:03:10 AM

Posted 27 July 2010 - 08:16 PM

Tell us how the new lap top works out.

I would have been replied sooner, but my work hours are terrible.

#12 voyaging

voyaging
  • Topic Starter

  • Members
  • 13 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:10 PM

Posted 29 July 2010 - 06:41 PM

Tell us how the new lap top works out.

I would have been replied sooner, but my work hours are terrible.


Haha no problem, I was just kidding. I'm not gonna bother trying to fix it, I'll just wait for the laptop. Thanks for the help!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users