Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

DNS Keeps Reverting


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 fleamour

fleamour

  • Members
  • 297 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Local time:10:31 AM

Posted 11 July 2010 - 11:47 AM

I want to change to Comodo Secure DNS but any changes I make revert to a blank box after clicking OK. I am running Avast AV with Online Armour FW, changes stick with identical hardware on another laptop.

I did make the change to Open DNS before choosing Comodo but those settings seem to have not stuck either.
ASRock Conroe (micro ATX) - Ubuntu 12.04/Win 7 Ultimate (x86)
Intel C2D E8400 3.0GHz/low profile Noctua (single fan)
4GB OCZ DDR2 RAM, GeForce GT220 1024MB

Vintage IBM-T21 laptop, Xubuntu Lucid LTS
512MB KingSpec RAM, 1GHz CPU [T22 Fan], Wireless-G PCMCIA, 7200RPM HDD

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:09:31 AM

Posted 11 July 2010 - 12:54 PM

What exactly are you trying to accomplish? Your issue/problem is not clearly stated.

#3 fleamour

fleamour
  • Topic Starter

  • Members
  • 297 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Local time:10:31 AM

Posted 11 July 2010 - 01:00 PM

Change from obtaining DNS server address automatically to use Comodo's secure server addresses.

However it keeps reverting to obtain automatically.
ASRock Conroe (micro ATX) - Ubuntu 12.04/Win 7 Ultimate (x86)
Intel C2D E8400 3.0GHz/low profile Noctua (single fan)
4GB OCZ DDR2 RAM, GeForce GT220 1024MB

Vintage IBM-T21 laptop, Xubuntu Lucid LTS
512MB KingSpec RAM, 1GHz CPU [T22 Fan], Wireless-G PCMCIA, 7200RPM HDD

#4 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:09:31 AM

Posted 11 July 2010 - 01:02 PM

Im not familiar with Comodo Secure DNS, can you elaborate on what that is?

#5 fleamour

fleamour
  • Topic Starter

  • Members
  • 297 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Local time:10:31 AM

Posted 11 July 2010 - 01:59 PM

http://www.comodo.com/secure-dns/
ASRock Conroe (micro ATX) - Ubuntu 12.04/Win 7 Ultimate (x86)
Intel C2D E8400 3.0GHz/low profile Noctua (single fan)
4GB OCZ DDR2 RAM, GeForce GT220 1024MB

Vintage IBM-T21 laptop, Xubuntu Lucid LTS
512MB KingSpec RAM, 1GHz CPU [T22 Fan], Wireless-G PCMCIA, 7200RPM HDD

#6 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:09:31 AM

Posted 11 July 2010 - 02:08 PM

Can you take a screenshot of your IP Settings Window for me?

#7 fleamour

fleamour
  • Topic Starter

  • Members
  • 297 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Local time:10:31 AM

Posted 11 July 2010 - 02:37 PM

Please find attached.

Attached Files


ASRock Conroe (micro ATX) - Ubuntu 12.04/Win 7 Ultimate (x86)
Intel C2D E8400 3.0GHz/low profile Noctua (single fan)
4GB OCZ DDR2 RAM, GeForce GT220 1024MB

Vintage IBM-T21 laptop, Xubuntu Lucid LTS
512MB KingSpec RAM, 1GHz CPU [T22 Fan], Wireless-G PCMCIA, 7200RPM HDD

#8 fleamour

fleamour
  • Topic Starter

  • Members
  • 297 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Local time:10:31 AM

Posted 11 July 2010 - 02:42 PM

And again...

Attached Files


ASRock Conroe (micro ATX) - Ubuntu 12.04/Win 7 Ultimate (x86)
Intel C2D E8400 3.0GHz/low profile Noctua (single fan)
4GB OCZ DDR2 RAM, GeForce GT220 1024MB

Vintage IBM-T21 laptop, Xubuntu Lucid LTS
512MB KingSpec RAM, 1GHz CPU [T22 Fan], Wireless-G PCMCIA, 7200RPM HDD

#9 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:09:31 AM

Posted 11 July 2010 - 03:02 PM

You need to specify the DNS Servers by selecting the second radio button in the first image.

#10 fleamour

fleamour
  • Topic Starter

  • Members
  • 297 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Local time:10:31 AM

Posted 11 July 2010 - 03:13 PM

Well that's the thing, I add the DNS servers by clicking the second radial button & also by simply clicking add in the second image. But when clicking OK then reopening IP settings they have been wiped & reset.

Edited by fleamour, 11 July 2010 - 03:14 PM.

ASRock Conroe (micro ATX) - Ubuntu 12.04/Win 7 Ultimate (x86)
Intel C2D E8400 3.0GHz/low profile Noctua (single fan)
4GB OCZ DDR2 RAM, GeForce GT220 1024MB

Vintage IBM-T21 laptop, Xubuntu Lucid LTS
512MB KingSpec RAM, 1GHz CPU [T22 Fan], Wireless-G PCMCIA, 7200RPM HDD

#11 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:09:31 AM

Posted 11 July 2010 - 03:14 PM

Something is preventing that from happening. Maybe your router is.

#12 fleamour

fleamour
  • Topic Starter

  • Members
  • 297 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Local time:10:31 AM

Posted 11 July 2010 - 03:25 PM

I'm thinking some installed security program, I was able to set up identical hardware regardless of router, something must be stopping proceedings, but what?
ASRock Conroe (micro ATX) - Ubuntu 12.04/Win 7 Ultimate (x86)
Intel C2D E8400 3.0GHz/low profile Noctua (single fan)
4GB OCZ DDR2 RAM, GeForce GT220 1024MB

Vintage IBM-T21 laptop, Xubuntu Lucid LTS
512MB KingSpec RAM, 1GHz CPU [T22 Fan], Wireless-G PCMCIA, 7200RPM HDD

#13 Baltboy

Baltboy

    Bleepin' Flame Head


  • Members
  • 1,432 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania
  • Local time:05:31 AM

Posted 12 July 2010 - 02:21 PM

Online Armor will block changes to your settings. Usually it will give a warning and ask for permission but if you by some chance told it not to ask it will just block it.
Get your facts first, then you can distort them as you please.
Mark Twain

#14 fleamour

fleamour
  • Topic Starter

  • Members
  • 297 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Local time:10:31 AM

Posted 12 July 2010 - 02:24 PM

Interesting! Must've said yes to the wrong option. Was thinking of changing DNS at router level anyway.
ASRock Conroe (micro ATX) - Ubuntu 12.04/Win 7 Ultimate (x86)
Intel C2D E8400 3.0GHz/low profile Noctua (single fan)
4GB OCZ DDR2 RAM, GeForce GT220 1024MB

Vintage IBM-T21 laptop, Xubuntu Lucid LTS
512MB KingSpec RAM, 1GHz CPU [T22 Fan], Wireless-G PCMCIA, 7200RPM HDD

#15 fleamour

fleamour
  • Topic Starter

  • Members
  • 297 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Local time:10:31 AM

Posted 12 July 2010 - 05:56 PM

Even with Online Armour shut down, DNS changes wont stick.
ASRock Conroe (micro ATX) - Ubuntu 12.04/Win 7 Ultimate (x86)
Intel C2D E8400 3.0GHz/low profile Noctua (single fan)
4GB OCZ DDR2 RAM, GeForce GT220 1024MB

Vintage IBM-T21 laptop, Xubuntu Lucid LTS
512MB KingSpec RAM, 1GHz CPU [T22 Fan], Wireless-G PCMCIA, 7200RPM HDD




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users