Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Firefox keeps opening another tab/url (various sites)


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 blaqsense

blaqsense

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:03 AM

Posted 07 June 2010 - 09:51 AM

Hello,

Recently I just installed AVG 9.0 (from a bittorrent site, yes I know, I know) and after completing the installation my browser is either slowwwww or a tab will open up to a new website. I've ran Windows Defender, Spybot, removed that AVG suite and installed Avira free edition and my firewall is on. But still nothing is happening. I did notice while using super utilities spydoctor that it says that I have hotbar but It's not in my program features to remove it. Now as far as my computer performance without using a browser, it's still great but once I get on the internet pages load slowly after the first url pops up.

So here are my logs dds/ark.txt/attach.txt.

Windows 7
spybot
Malewarebytes
Avira Free edition

Okay I finally solved this problem which I should have done this in the beginning.

So I went into safe mode and ran Spybot, found a few cookies that were tracking = ok, Antimalware didn't find anything hmmmm = ok and then finally ran the micrsoft security essentials and found the virus win32/alueron so I'm good now, no more redirecting tabs...

Thanks and you can mark this as solved!!!

Attached Files


Edited by blaqsense, 08 June 2010 - 08:29 AM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Elise

Elise

    Bleepin' Blonde


  • Malware Study Hall Admin
  • 60,817 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:Romania
  • Local time:11:03 AM

Posted 10 June 2010 - 07:15 AM

Hello ,
And welcome.gif to the Bleeping Computer Malware Removal Forum
. My name is Elise and I'll be glad to help you with your computer problems.


I will be working on your malware issues, this may or may not solve other issues you may have with your machine.

Please note that whatever repairs we make, are for fixing your computer problems only and by no means should be used on another computer.
  • The cleaning process is not instant. Logs can take some time to research, so please be patient with me. I know that you need your computer working as quickly as possible, and I will work hard to help see that happen.
  • Please reply using the Add/Reply button in the lower right hand corner of your screen. Do not start a new topic.
  • The logs that you post should be pasted directly into the reply. Only attach them if requested or if they do not fit into the post.
  • Unfortunately, if I do not hear back from you within 5 days, I will be forced to close your topic. If you still need help after I have closed your topic, send me or a moderator a personal message with the address of the thread or feel free to create a new one.
You may want to keep the link to this topic in your favorites. Alternatively, you can click the button at the top bar of this topic and Track this Topic, where you can choose email notifications. The topics you are tracking are shown here.
-----------------------------------------------------------

If you have since resolved the original problem you were having, we would appreciate you letting us know. If not please perform the following steps below so we can have a look at the current condition of your machine.

If you have not done so, include a clear description of the problems you're having, along with any steps you may have performed so far.

If you have already posted a log, please do so again, as your situation may have changed.
Use the 'Add Reply' and add the new log to this thread.

We need to see some information about what is happening in your machine. Please perform the following scan:
  • Please download OTL from one of the following mirrors:
  • Save it to your desktop.
  • Double click on the icon on your desktop.
  • Click the "Scan All Users" checkbox.
  • Push the button.
  • Two reports will open, copy and paste them in a reply here:
    • OTListIt.txt <-- Will be opened
    • Extra.txt <-- Will be minimized

Please download GMER from one of the following locations and save it to your desktop:
  • Main Mirror
    This version will download a randomly named file (Recommended)
  • Zipped Mirror
    This version will download a zip file you will need to extract first. If you use this mirror, please extract the zip file to your desktop.
  • Disconnect from the Internet and close all running programs.
  • Temporarily disable any real-time active protection so your security programs will not conflict with gmer's driver.
  • Double-click on the randomly named GMER file (i.e. n7gmo46c.exe) and allow the gmer.sys driver to load if asked.
  • Note: If you downloaded the zipped version, extract the file to its own folder such as C:\gmer and then double-click on gmer.exe.


  • GMER will open to the Rootkit/Malware tab and perform an automatic quick scan when first run. (do not use the computer while the scan is in progress)
  • If you receive a WARNING!!! about rootkit activity and are asked to fully scan your system...click NO.
  • Now click the Scan button. If you see a rootkit warning window, click OK.
  • When the scan is finished, click the Save... button to save the scan results to your Desktop. Save the file as gmer.log.
  • Click the Copy button and paste the results into your next reply.
  • Exit GMER and re-enable all active protection when done.
-- If you encounter any problems, try running GMER in Safe Mode.

-------------------------------------------------------------
In the meantime please, do NOT install any new programs or update anything unless told to do so while we are fixing your problem

If you still need help, please include the following in your next reply
  • A detailed description of your problems
  • A new OTL log (don't forget extra.txt)
  • GMER log

Thanks and again sorry for the delay.

regards, Elise


"Now faith is the substance of things hoped for, the evidence of things not seen."

 

Follow BleepingComputer on: Facebook | Twitter | Google+ | lockerdome

 

Malware analyst @ Emsisoft


#3 blaqsense

blaqsense
  • Topic Starter

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:03 AM

Posted 10 June 2010 - 10:53 AM

Thank you for your help but as of this time, this issue can be closed. I solved the problem, I actually had HOTBAR installed but was not in my programs/features to uninstall it, I had to go to my registry and run a few scans in safe mode but once again, thank you for your help and this can be closed...

#4 Elise

Elise

    Bleepin' Blonde


  • Malware Study Hall Admin
  • 60,817 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:Romania
  • Local time:11:03 AM

Posted 10 June 2010 - 11:43 AM

Glad to hear you fixed it smile.gif

I will now close this topic.

regards, Elise


"Now faith is the substance of things hoped for, the evidence of things not seen."

 

Follow BleepingComputer on: Facebook | Twitter | Google+ | lockerdome

 

Malware analyst @ Emsisoft





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users