Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Win 7 /Nvidia HDMI sound issues


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 christoofar

christoofar

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:40 PM

Posted 05 June 2010 - 02:33 PM

I have a home built HTPC, using MSI mobo AMD Athlon II, MSI GF210 gpu w/ HDMI, running on Win 7 Pro 32bit. I recently switched it form Win XP to Win7 doing a complete wipe, clean install, all current drivers, etc. It had been working perfectly since I redid it 2 weeks ago, 5.1 sound passthru to my Panasonic digital AVR. Playing .mkv via Boxee & XBMC.
Yesterday however, when starting a 5.1 .mkv file, I got the "failed to initiate auiod device" error msg, and of course no audio. I can play all non-surround (analog) formats fine.
I went into control panel/sounds to see what I could find, and noticed that under configuration there are no long any other selctions to choose from except stereo now. Before there were several options, like 5.1, 7.1 etc. I tried uninstalling the drivers & re-doing them but same result. To my knowledge, I haven't changed anything else on this PC.
I just got a new HDTV & am dying to get this working as it did before.

Thanks in advance for an yideas that might fix this.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Jacee

Jacee

    Bleeping around


  • Malware Response Team
  • 3,716 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Local time:05:40 PM

Posted 05 June 2010 - 02:46 PM

Do you have Shark007 codecs? http://shark007.net/win7codecs.html

MS_MVP.gif
MS MVP Windows-Security 2006-2016
Member of UNITE, the Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators

Admin PC Pitstop





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users