Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Muliple Services Not starting on Restart


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 ineedafix123

ineedafix123

  • Members
  • 9 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:15 AM

Posted 26 May 2010 - 04:24 PM

Yesterday i was bombarded with messages from Antispywear soft.

I restarted in Safemode and Manually Removed it from the Local Settings folder.
after restart it was gone but my browser was being hijacked (Google Search Results)
I ran MWB and found some things but i was still being hijacked.
So i disabled IE Via the Proxy settings and am now using Firefox which for the time being is working well.
but when i restart my services are not working (themes, DHCP, Audio) when i check services they all say Automatic but they are not starting unless i press start.
I've run MWB and found things and Removed them. i've run it until it came out clean. i also ran My Avast and it says everything is Clean but my services are still not working on restart.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 ineedafix123

ineedafix123
  • Topic Starter

  • Members
  • 9 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:15 AM

Posted 27 May 2010 - 08:12 PM

anyone?

#3 ineedafix123

ineedafix123
  • Topic Starter

  • Members
  • 9 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:15 AM

Posted 27 May 2010 - 08:14 PM

anyone?

#4 boopme

boopme

    To Insanity and Beyond


  • Global Moderator
  • 73,490 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:NJ USA
  • Local time:05:15 AM

Posted 27 May 2010 - 08:29 PM

Hello, since I do not know what MBAM removed I would like to run a Safe Mode scan. I will gues we have XP here.

Next run ATF and SAS: If you cannot access Safe Mode,run in normal ,but let me know.

Note: On Vista, "Windows Temp" is disabled. To empty "Windows Temp" ATF-Cleaner must be "Run as an Administrator".

From your regular user account..
Download Attribune's ATF Cleaner and then SUPERAntiSpyware , Free Home Version. Save both to desktop ..
DO NOT run yet.
Open SUPER from icon and install and Update it
Under Scanner Options make sure the following are checked (leave all others unchecked):
Close browsers before scanning.
Scan for tracking cookies.
Terminate memory threats before quarantining
.
Click the "Close" button to leave the control center screen and exit the program. DO NOT run yet.

Now reboot into Safe Mode: How to enter safe mode(XP)
Using the F8 Method
Restart your computer.
When the machine first starts again it will generally list some equipment that is installed in your machine, amount of memory, hard drives installed etc. At this point you should gently tap the F8 key repeatedly until you are presented with a Windows XP Advanced Options menu.
Select the option for Safe Mode using the arrow keys.
Then press enter on your keyboard to boot into Safe Mode
.

Double-click ATF-Cleaner.exe to run the program.
Under Main "Select Files to Delete" choose: Select All.
Click the Empty Selected button.

If you use Firefox or Opera browser click that browser at the top and choose: Select All
Click the Empty Selected button.
If you would like to keep your saved passwords, please click No at the prompt.
Click Exit on the Main menu to close the program
.

NOW Scan with SUPER
Open from the desktop icon or the program Files list
On the left, make sure you check C:\Fixed Drive.
Perform a Complete scan. After scan,Verify they are all checked.
Click OK on the summary screen to quarantine all found items.
If asked if you want to reboot, click "Yes" and reboot normally.

To retrieve the removal information after reboot, launch SUPERAntispyware again.
Click Preferences, then click the Statistics/Logs tab.
Under Scanner Logs, double-click SUPERAntiSpyware Scan Log.
If there are several logs, click the current dated log and press View log.
A text file will open in your default text editor.
Please copy and paste the Scan Log results in your next reply.
Click Close to exit the program.


Rerun MBAM (MalwareBytes) like this:

Open MBAM in normal mode and click Update tab, select Check for Updates,when done
click Scanner tab,select Quick scan and scan (normal mode).
After scan click Remove Selected, Post new scan log and Reboot into normal mode.

Please ask any needed questions,post logs and Let us know how the PC is running now.
How do I get help? Who is helping me?For the time will come when men will not put up with sound doctrine. Instead, to suit their own desires, they will gather around them a great number of teachers to say what their itching ears want to hear....Become a BleepingComputer fan: Facebook

#5 Callumj6

Callumj6

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:15 AM

Posted 28 May 2010 - 01:10 PM

Yesterday i was bombarded with messages from Antispywear soft.

I restarted in Safemode and Manually Removed it from the Local Settings folder.
after restart it was gone but my browser was being hijacked (Google Search Results)
I ran MWB and found some things but i was still being hijacked.
So i disabled IE Via the Proxy settings and am now using Firefox which for the time being is working well.
but when i restart my services are not working (themes, DHCP, Audio) when i check services they all say Automatic but they are not starting unless i press start.
I've run MWB and found things and Removed them. i've run it until it came out clean. i also ran My Avast and it says everything is Clean but my services are still not working on restart.



I had a similar problem that none of the above scans could find. I used TDSSKiller which only took about 1 minute scan and it found an infected file that it removed on reboot. It seems to be back to normal now but to be sure im going to do a few more scans.
I hope TDSSKiller helps you too :thumbsup:

#6 ineedafix123

ineedafix123
  • Topic Starter

  • Members
  • 9 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:15 AM

Posted 31 May 2010 - 03:11 PM

SUPERAntiSpyware Scan Log
http://www.superantispyware.com

Generated 05/31/2010 at 03:56 PM

Application Version : 4.38.1004

Core Rules Database Version : 4951
Trace Rules Database Version: 2763

Scan type : Quick Scan
Total Scan Time : 02:58:11

Memory items scanned : 233
Memory threats detected : 0
Registry items scanned : 488
Registry threats detected : 5
File items scanned : 35013
File threats detected : 1

Adware.ShopAtHomeSelect
HKU\S-1-5-21-796845957-73586283-839522115-1004\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Stats\{E8DAAA30-6CAA-4B58-9603-8E54238219E2}

Adware.Tracking Cookie
C:\Documents and Settings\Anthony\Cookies\anthony@trafficmp[2].txt

Trojan.Agent/Gen-Alureon
HKU\.DEFAULT\Software\h8srt
HKU\S-1-5-20\Software\h8srt
HKU\S-1-5-21-796845957-73586283-839522115-1004\Software\h8srt
HKU\S-1-5-18\Software\h8srt

#7 ineedafix123

ineedafix123
  • Topic Starter

  • Members
  • 9 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:15 AM

Posted 31 May 2010 - 05:01 PM

Ran MWB it came out clean all services are working

but i was still being redirected

So i ran Tdsskiller and it found it quickly everything is perfect now.

Thank you all so much! i'd buy you dinner if i could

#8 boopme

boopme

    To Insanity and Beyond


  • Global Moderator
  • 73,490 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:NJ USA
  • Local time:05:15 AM

Posted 01 June 2010 - 11:11 AM

Now you should Create a New Restore Point to prevent possible reinfection from an old one. Some of the malware you picked up could have been backed up, renamed and saved in System Restore. Since this is a protected directory your tools cannot access to delete these files, they sometimes can reinfect your system if you accidentally use an old restore point. Setting a new restore point AFTER cleaning your system will help prevent this and enable your computer to "roll-back" to a clean working state.

The easiest and safest way to do this is:
  • Go to Start > Programs > Accessories > System Tools and click "System Restore".
  • Choose the radio button marked "Create a Restore Point" on the first screen then click "Next". Give the R.P. a name, then click "Create". The new point will be stamped with the current date and time. Keep a log of this so you can find it easily should you need to use System Restore.
  • Then use Disk Cleanup to remove all but the most recently created Restore Point.
  • Go to Start > Run and type: Cleanmgr
  • Click "Ok". Disk Cleanup will scan your files for several minutes, then open.
  • Click the "More Options" tab, then click the "Clean up" button under System Restore.
  • Click Ok. You will be prompted with "Are you sure you want to delete all but the most recent restore point?"
  • Click Yes, then click Ok.
  • Click Yes again when prompted with "Are you sure you want to perform these actions?"
  • Disk Cleanup will remove the files and close automatically.
Vista and Windows 7 users can refer to these links: Create a New Restore Point in Vista or Windows 7 and Disk Cleanup in Vista.
How do I get help? Who is helping me?For the time will come when men will not put up with sound doctrine. Instead, to suit their own desires, they will gather around them a great number of teachers to say what their itching ears want to hear....Become a BleepingComputer fan: Facebook




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users