Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

svchost error on start up


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Wynx

Wynx

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:14 AM

Posted 22 May 2010 - 03:24 PM

I am new to BleepingComputer, so forgive me if I blunder a bit.

I have a dell dimension 5150 with xp pro sp3. I started getting this error on start up.

"Svchost.exe: "the instruction at "0x00000000" referenced memory at "0x00000000". the memory could not be "read"

I tried to search the forums for this and must not have done it right, for I got nothing on point.

I just ran combofix. I have norton 360 4.0. I use ccleaner. I use auslogic disk defrag and optimize.

I suspect it may be a windows services setting or registry entry, but I have no clue, really.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 computerxpds

computerxpds

    Bleepin' Comp


  • Moderator
  • 4,457 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Local time:01:14 AM

Posted 22 May 2010 - 04:13 PM

Hi again,

Well i see you said you ran combofix:

ComboFix usage, Questions, Help? - Look here

Unlike what many people think, Combofix is not a fix-all program that's just "run and done". It is a highly specialized tool that should only be used under the supervision of an expert. It's not an "everyday use", clean-all program.

If you suspect malware, please post a new topic in the Virus, Trojan, Spyware, and Malware Removal Logs sub-forum, with a description of the issues you are having and the contents of the log file (copy and paste the contents of the log into your topic, don't attach it). Please note: the Malware Response team are always overwhelmed, and it could take a few days to get your first reply. Just be patient and don't "bump" your topic by replying to it. You will also likely be scolded for running Combofix without supervision.

If you don't suspect malware and just ran Combofix for no good reason, please uninstall it by typing the following into the "Run" box and pressing Enter: combofix /uninstall


Now as for your problem i suggest you post in the malware removal forum and post the combofix log just to be sure. :thumbsup:

sigcomp.png 
If I have replied to a topic and you reply and I haven't gotten back to you within 48 hours (2 days) then send me a P.M.
Some important links: BC Forum Rules | Misplaced Malware Logs | BC Tutorials | BC Downloads |
Follow BleepingComputer on: Facebook! | Twitter! | Google+| Come join us on the BleepingComputer Live Chat too! |





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users