Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Flash Disinfector doesn't work


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 mattin

mattin

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:19 AM

Posted 13 May 2010 - 08:48 AM

hello
I use Flash Disinfector (FD) since over 2 years on many computers. Just now I'm trying install FD on laptop with Vista HP 32bit ( only for your information cos I'm sure it should work on this system). I have downloaded newest wersion of FD, undameged ( it install on other machines or in Virtual machine - Virtuaal Box - too )
When I double-click on Flash_Disinfector.exe system should display popup message advicing plug USB drive into , and kill processes with taskbar. After some seconds explorer.exe if all gone well should appear again and Finish - Done popup message should appear. ( In background hidden autorun.inf folder is created on root drive) This sequence occurs in normal mode - when all operations OK - but here is not that good :thumbsup:
When I double-click Flash_Disinfector.exe my cursor change with ring icon ( system is in "thinking" mode lol ) and ... nothing popup appears. Whed I looked more depth inside with Process Explorer I saw nircmd.exe and pv.exe subprocesses started but after 2-3 seconds dissappeared. Nothing. No popup, no message, no autoruns.inf folder on C:\ I even disabled NOD32 in installation time - nothing, later uninstalled it - same nothing.

Posted Image

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 mattin

mattin
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:19 AM

Posted 20 May 2010 - 07:37 AM

Am I alone ?

#3 Romeo29

Romeo29

    Learning To Bleep


  • Members
  • 3,194 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:127.0.0.1
  • Local time:05:19 AM

Posted 20 May 2010 - 11:32 AM

I analyzed the code inside the Flash_Disinfector.exe and found this batch file :
VER > temp00
FIND.exe "Microsoft Windows [Version 5.2.3790]" temp00 >null
IF NOT ERRORLEVEL 1 goto :eof

FIND.exe "Windows XP" temp00 >null
IF NOT ERRORLEVEL 1 GOTO NT

FIND.exe "Windows 2000" temp00 >null
IF NOT ERRORLEVEL 1 GOTO NT

FIND.exe "6.0.6001"  temp00 >null
IF NOT ERRORLEVEL 1 GOTO NT

EXIT

Which means that it is not supported on XP 64 bit. It is supported on Windows XP, 2000, Vista SP1 only. On all other systems it will quietly exit.

Edited by Romeo29, 20 May 2010 - 11:48 AM.


#4 keyboardNinja

keyboardNinja

    Bleepin' Ninja


  • Members
  • 4,815 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:teh interwebz
  • Local time:04:19 AM

Posted 21 May 2010 - 08:02 PM

Which means that it is not supported on XP 64 bit. It is supported on Windows XP, 2000, Vista SP1 only. On all other systems it will quietly exit.

Vista HP 32bit


PICNIC - Problem In Chair, Not In Computer

Posted Image Posted Image

20 Things I Learned About Browsers and the Web

#5 Romeo29

Romeo29

    Learning To Bleep


  • Members
  • 3,194 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:127.0.0.1
  • Local time:05:19 AM

Posted 21 May 2010 - 08:55 PM

It works only on Vista SP1 (6.0.6001). On any other version of Vista like SP2 or no service packs it wont do anything. May be mattin is using some other version other than SP1 of Windows Vista.

#6 keyboardNinja

keyboardNinja

    Bleepin' Ninja


  • Members
  • 4,815 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:teh interwebz
  • Local time:04:19 AM

Posted 25 May 2010 - 01:39 PM

Ahh...good point. :thumbsup:
PICNIC - Problem In Chair, Not In Computer

Posted Image Posted Image

20 Things I Learned About Browsers and the Web




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users