Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Issue with installing Visual Studio 6.0


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 UltimaPrime

UltimaPrime

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:37 PM

Posted 28 September 2004 - 10:36 PM

For some reason, when I try to install Visual Studio 6.0, I encounter an error that states that "acmboot.exe is damaged". Is there a way to fix this problem, or do I need to get my install disc for this program replaced?

Thank you.

BC AdBot (Login to Remove)

 


m

#2 Grinler

Grinler

    Lawrence Abrams


  • Admin
  • 43,389 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Local time:03:37 PM

Posted 29 September 2004 - 12:19 PM

Found this solution elsewhere for you:

1. make a copy of your installation cd in your hard drive
2. make a copy of the setup/VS98ENT.STF and name it acmsetup.STF
3. copy entire content of setup/ to previous folder (the one that has acmboot.exe file)
4. modify acmsetup.stf with acost.exe as you require and save it.
5. run acmsetup.exe instead of setup (the one that's on the same path as acmboot.exe)
6. voala, that's it, your visual studio 6.0 will be installed.



#3 UltimaPrime

UltimaPrime
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:37 PM

Posted 30 September 2004 - 08:22 PM

Thanks alot for your find, Grinler!

#4 cpmario

cpmario

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:37 PM

Posted 12 December 2004 - 09:48 PM

This solution also works for installing Visual Basic Pro Ver. 6 and updates (Service Pack 6) in Windows XP proffesional 64 bits edition.

Thank you very much for the tip!

Edited by cpmario, 12 December 2004 - 09:49 PM.


#5 KoanYorel

KoanYorel

    Bleepin' Conundrum


  • Staff Emeritus
  • 19,461 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:65 miles due East of the "Logic Free Zone", in Md, USA
  • Local time:04:37 PM

Posted 12 December 2004 - 10:04 PM

cpmario

Thanks for checking in and verifying this info.

And BTW :flowers: to "BC"!

Hope to see your continued presence around the site.

regards,
~Koan
:thumbsup:
The only easy day was yesterday.

...some do, some don't; some will, some won't (WR)

#6 Tumbler

Tumbler

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:37 PM

Posted 20 December 2004 - 08:57 AM

Hello, i'm a newby here!
i've read the instructions that grinler posted, but i can't even make a copy of the installation cd :thumbsup:

I can install studio on my other computer, but on this one it never worked.
(it always give an error during installing)

what can i do???

grtzzzzz

#7 Grinler

Grinler

    Lawrence Abrams


  • Admin
  • 43,389 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Local time:03:37 PM

Posted 20 December 2004 - 10:16 AM

Why can you not make a copy of the installation cd?

#8 Tumbler

Tumbler

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:37 PM

Posted 22 December 2004 - 02:29 AM

i don't know grinler

each time i make a copy, it stucks at the acme file: windows can't find the acme.exe file

i have installed studio 10 times with no errors, now i cant installed it :thumbsup:

grtzzz

#9 Grinler

Grinler

    Lawrence Abrams


  • Admin
  • 43,389 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Local time:03:37 PM

Posted 22 December 2004 - 04:22 PM

possible scratch? If your copying the cd and it gives that error , it usually means its try to copy a file it seens in the file table but hasa problem copying it. Try copying it in safe mode

#10 Tumbler

Tumbler

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:37 PM

Posted 23 December 2004 - 02:10 AM

Hi,

it seems to be an other problem.
I installed studio on my other computer again, and it worked perfectly.
Only on this one i get errors all the time.

but thx for helping anyway grinler. :thumbsup:

#11 Grinler

Grinler

    Lawrence Abrams


  • Admin
  • 43,389 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Local time:03:37 PM

Posted 23 December 2004 - 10:36 AM

Havew you tried copying in safe mode?

#12 Tumbler

Tumbler

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:37 PM

Posted 25 December 2004 - 12:53 PM

what u mean with safe mode?

#13 Grinler

Grinler

    Lawrence Abrams


  • Admin
  • 43,389 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Local time:03:37 PM

Posted 26 December 2004 - 12:03 AM

Reboot your computer into Safe Mode

and trying copying it. The link above explains how to enter it

#14 Tumbler

Tumbler

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:37 PM

Posted 27 December 2004 - 02:46 AM

ok, thx Grinler

i'm gunna try it today!

#15 MaTLaB

MaTLaB

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:37 PM

Posted 12 January 2005 - 08:51 AM

I've the same problem, i don't know how can install Visual Studio 6.0 ==> Couldn't find acme studio .



//Mod edit: e-mail ADR removed to keep you from being spammed.

Respond via Personal Message (PM) or E-mal by using a toggle button below.

Edited by KoanYorel, 12 January 2005 - 09:02 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users