Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Windows Media Player Freezing


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 ILoveSebby

ILoveSebby

  • Members
  • 34 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:43 AM

Posted 03 April 2010 - 09:58 AM

For some reason randomly WMP is freezing on me. Sometimes I'll just try opening the program and it'll freeze and I have to close it by task manager and sometimes I'll just be picking a song to listen to and when I click the song to listen to it it'll freeze and I'll have to end the task too. Anything I can do? I have no idea why it's doing this and it's annoying the crap out of me.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Delta16

Delta16

  • Members
  • 417 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Malta
  • Local time:10:43 AM

Posted 03 April 2010 - 04:25 PM

Found this post on another forum. Hope it helps.

How I fixed:Media player 11. On XP. Apparently freezes on start. After long delay opens into Library.
Upgrade from 9 - 11 seems to have left some library files behing. This causes a read delay, untill the player has chosen which versions to use as the default.

1st part

Make your xp system show "all files and folder"
For the novice-
Double click "my computer"
Click "Tools/Folder options"
Click "view"
Now click in the little circle next to the line.
"show hidden files and folder"
click "apply"
Now close all windows from the desktop.

2nd part

Double click "my Computer"
------"-----"C:" drive
------"-----"Documents and settings"
------"-----"your user name folder"
------"-----"Application Data"
------"-----"Microsoft"
------"-----"Media Player"

I then selected all the files in there and deleted them.
I then did the "1st part" in reverse, to "re-hide" the system files.

Rebooted the pc. And presto! Started Media player 11, no lag or delay. I think its worth noting that i have my player set not to look on the internet for updates etc

Open Media player
Click : Tools/options/Library (everything unchecked and "apply")

And also on the same screen.

"Privacy settings" (everything unchecked and "apply")

Im not saying this is the correct fix for your Media Player 11 running on XP. But its sure worked for me. I had this problem before, so i uninstlled 11. When SP3 was released I thought hey would have sussed this one. It seems not. I got my clue from a "Skype tech support guy" when i was having problem with the application. He told me to do similiar for that app because of an "i.d" problem. When you delete the file and restart the prog, a new I.D. file gets written. Eliminating any file I.D confusion.

Well. Hope this was worth the time writing for someone. Remember to back up any mucic+photos in your libraries. You should do this anyway.

regards all

jb



#3 ILoveSebby

ILoveSebby
  • Topic Starter

  • Members
  • 34 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:43 AM

Posted 03 April 2010 - 06:08 PM

Thank you for replying but unfortunately that did not work. As soon as I opened WMP...

Posted Image

stuck like this and stayed. ^ Should I just downgrade or something?

#4 Delta16

Delta16

  • Members
  • 417 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Malta
  • Local time:10:43 AM

Posted 04 April 2010 - 12:04 PM

Try downgrading see if that'll help.

#5 ILoveSebby

ILoveSebby
  • Topic Starter

  • Members
  • 34 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:43 AM

Posted 08 April 2010 - 10:59 AM

Wow, I can't! WMP 10 is not supported on Windows Vista..

#6 RedDawn

RedDawn

  • Members
  • 454 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Local time:09:43 AM

Posted 08 April 2010 - 09:18 PM

Might be worth a shot;
http://www.thewindowsclub.com/repair-windo...fix-wmp-utility




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users