Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

One computer does not connect to the internet.


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 goingcrazy0

goingcrazy0

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:11 PM

Posted 28 March 2010 - 08:03 PM

I have three computers. One is my own another is my parents. We have had those two for a while on this connection. But the third is a friends. There was a problem with it so we replaced his hard drive with one of my old hard drives that works. After we did that we did a full restore on it to make it just as new. After all off the starting updates and downloads we started it up. Everything was working just fine except it would not connect to the internet. I tried different ports in the router and I also tried to reset the WINSOCK entries to installation defaults using the command: netsh winsock reset catalog and the TCP/IP stack to installation defaults using the command: netsh int ip reset reset.log. I also noticed in the network settings in the control panel that there is a connection that says it is connected but it is somewhat greyed out. I try to look at the properties but everything was blank. Another wierd thigs is that when I tried to do ipconfig in the cmd all it said was "Windows IP Configuration" and that was all. If anyone could help me out that would be great!

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 CaveDweller2

CaveDweller2

  • Members
  • 2,629 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:11 PM

Posted 29 March 2010 - 04:24 AM

What version of windows?

And it was working I assume since you mentioned updating it and stuff. So after one of the updates it stopped?

You could try removing the card in Device Manager. Reboot and let it install again.

Hope this helps thumbup.gif

Associate in Applied Science - Network Systems Management - Trident Technical College


#3 goingcrazy0

goingcrazy0
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:11 PM

Posted 29 March 2010 - 10:33 AM

Thanks for the reply! It is Windows XP. The updating I was talking about was the restoration process. I tried removing the card from device manager and rebooting to let it install but it did not work.

#4 goingcrazy0

goingcrazy0
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:11 PM

Posted 31 March 2010 - 02:41 PM

Just got some more info that my friends computer (the one that wont get connection) only works with wifi he says. But he doesnt know why that is.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users