Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

WiFi Problem


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 DaveyCS

DaveyCS

  • Members
  • 109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:46 PM

Posted 09 March 2010 - 01:39 PM

:thumbsup: I have a Compaq Evo N800c. Windows Xp Pro. For some strange reason I have lost my wifi? I down loaded drivers from Compaq site. It says card not found? Even down loaded the wifi cards drivers same thing. It shows or has sent and recieved at the bottom of the network connection. But looks like it runs into a little splice box. I tried to use repair,on recovery CD and it said I used the wrong administrators ID? I set that up I know it is right. So It wouldn't repair any thing. Would like to know how to make sure I have the right password.
Any Help Would Be Appreciated... :flowers: :trumpet: :inlove:

Thank You Very Much Davey C Sr :cool:
"Thank You Very Much".........

Davey Crockett Sr

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 techextreme

techextreme

    Bleepin Tech


  • BC Advisor
  • 2,125 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, PA
  • Local time:02:46 PM

Posted 09 March 2010 - 03:33 PM

Try pressing the FN+F2 key and see it that re-enables your Wifi Card in your laptop.

Techextreme

"Admire those who attempt great things, even though they fail."

-- Seneca

 


#3 DaveyCS

DaveyCS
  • Topic Starter

  • Members
  • 109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:46 PM

Posted 10 March 2010 - 10:41 AM

:thumbsup: That Did not work. Now it says can not find drivers!! I down loaded these from Compaq. I know one time before I was able to right click on connection and it showed repair. Which I did. Now It doesn't have that option. It now has a X through the connection icon??? :flowers: :trumpet:

Thank You For Helping Davey C Sr
"Thank You Very Much".........

Davey Crockett Sr

#4 techextreme

techextreme

    Bleepin Tech


  • BC Advisor
  • 2,125 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, PA
  • Local time:02:46 PM

Posted 10 March 2010 - 01:10 PM

Ok. It's very possible that we turned the wireless connection "off" by pressing FN+F2. Please try pressing that key combination once again and let's see if that brings the connection back to life ( without drivers at least ) and give you the "repair" option again.

Also, if and or when it does come back up and once again show in the Device manager, could you please copy and post the Hardware ID ( image below ) of the wireless card so I can help point you to the correct driver and or check that you have the correct driver?

Posted Image

Techextreme

"Admire those who attempt great things, even though they fail."

-- Seneca

 


#5 DaveyCS

DaveyCS
  • Topic Starter

  • Members
  • 109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:46 PM

Posted 10 March 2010 - 02:48 PM

:thumbsup: I do not have a snap shot program! Tell me one to use and I will. I can tell you what I see.
Pressing FN and F2 removed X on connection screen
On Device Manager:
Under network adapters,it has one listing : Intel® PRO/100 VE Network Connection. This has a red X through it!

Under Intel® Pro/100 VE Network Connections Properties,In large box..
under Driver it has Intel® Pro/ 100 VE Connection

Driver Provider Microsoft
Driver Date 7/1/2001
Driver Version 5.41.22.0
Digital Signer: Microsoft windows Component Publisher

Driver Details=in a box
Update Driver=in a Box
Roll Back Driver= in a box
Uninstall=in a box

Hope this helps. Like I stated I don't have a snap shot program..Sorry

Should I try to update driver?
No repair either!
Thank You David C Sr :flowers:

Edited by DaveyCS, 10 March 2010 - 02:49 PM.

"Thank You Very Much".........

Davey Crockett Sr

#6 techextreme

techextreme

    Bleepin Tech


  • BC Advisor
  • 2,125 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, PA
  • Local time:02:46 PM

Posted 10 March 2010 - 03:09 PM

Open the device manager and press ALT-Print Screen.

Now, Open Paint and paste it in there.

You have just made a screen capture.

The network controller you have listed is the "wired" network connection.

Does the wireless not show at all in device manager?

Techextreme

"Admire those who attempt great things, even though they fail."

-- Seneca

 


#7 DaveyCS

DaveyCS
  • Topic Starter

  • Members
  • 109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:46 PM

Posted 10 March 2010 - 03:18 PM

I got this to copy Tried what you said it didn't work! Hope these help???
I right clicked the one with the red X and it said Enable. Tried it didn't do any thing.
Now sys Local Area Connection A network cable unplugged???
Thanks for Help
David C Sr

Attached Files


"Thank You Very Much".........

Davey Crockett Sr

#8 techextreme

techextreme

    Bleepin Tech


  • BC Advisor
  • 2,125 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, PA
  • Local time:02:46 PM

Posted 10 March 2010 - 03:36 PM

Posted Image

Flip your laptop over and open compartment 2. Inside you should see the wireless card. That card is in a slot that looks like this:

Posted Image

The two metal tabs are what hold the mini-pci card in. Gently spread them apart and the wireless card should pop up at you. Now, take the card and rock it up and down a few times and then re-latch it in. reattach the cover and once again power on your laptop and see if your wireless adapter shows up in the device manager.

Techextreme

"Admire those who attempt great things, even though they fail."

-- Seneca

 


#9 DaveyCS

DaveyCS
  • Topic Starter

  • Members
  • 109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:46 PM

Posted 10 March 2010 - 04:33 PM

No change! The card had a long black wire on it also. Did not un plug that. Still says No Wireless network card driver present. I even checked to see if any up dates. None???
Thanks For Your Help.
"Thank You Very Much".........

Davey Crockett Sr

#10 DaveyCS

DaveyCS
  • Topic Starter

  • Members
  • 109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:46 PM

Posted 10 March 2010 - 04:43 PM

I found the repair also. No luck there !!! I'm down loading the compaq driver again. Hope it works! Still the same???
Thanks Again
"Thank You Very Much".........

Davey Crockett Sr

#11 DaveyCS

DaveyCS
  • Topic Starter

  • Members
  • 109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:46 PM

Posted 10 March 2010 - 04:54 PM

What would this mean?

Attached Files


"Thank You Very Much".........

Davey Crockett Sr

#12 DaveyCS

DaveyCS
  • Topic Starter

  • Members
  • 109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:46 PM

Posted 10 March 2010 - 06:39 PM

:thumbsup: I guess there is no hope for it??? I hope some one can come up with solution! May Be "Holy Water"?? No I have faith that You Guys can help. Could the card be bad?? :inlove:
Thanks For Help :flowers: :trumpet:

I do Appreciate It......... Davey C Sr

Edited by DaveyCS, 10 March 2010 - 08:49 PM.

"Thank You Very Much".........

Davey Crockett Sr

#13 techextreme

techextreme

    Bleepin Tech


  • BC Advisor
  • 2,125 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, PA
  • Local time:02:46 PM

Posted 11 March 2010 - 07:48 AM

That client manager screen was used by Orinico based wireless cards.

As it is showing, as far as it is concerned, you have no wireless card installed in your laptop. After reseating the card as you have done and once again trying the drivers from Compaq, my only other thought would be that your wireless card has given up the ghost. ( it's dead ).

Sorry for the bad news.

Techextreme

"Admire those who attempt great things, even though they fail."

-- Seneca

 


#14 DaveyCS

DaveyCS
  • Topic Starter

  • Members
  • 109 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:46 PM

Posted 11 March 2010 - 04:55 PM

:thumbsup: I appreciate all the work you have put in this for me.. Were is a good site to get one? Or get one local? I do Thank You Again..........
:flowers: :trumpet:

Thank You Again Davey C Sr
"Thank You Very Much".........

Davey Crockett Sr

#15 cryptodan

cryptodan

    Bleepin Madman


  • Members
  • 21,868 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Catonsville, Md
  • Local time:06:46 PM

Posted 11 March 2010 - 06:36 PM

:thumbsup: I appreciate all the work you have put in this for me.. Were is a good site to get one? Or get one local? I do Thank You Again..........
:flowers: :trumpet:

Thank You Again Davey C Sr



http://www.newegg.com

http://www.togerdirect.com




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users