Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

new video card old processor..how slow?


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 kiladonut

kiladonut

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:55 AM

Posted 22 February 2010 - 08:21 AM

I have an amd 6400+ running at 3.3ghz and im replacing my old evga nvidia 7950gtko with an ati 5770 1gb. Will the old processor hinder the new video cards performance? This pc is hooked up to a 720p tv and used for video games.

current specs are:
amd 6400+ @ 3.3ghz
nvidia 7950ko
4gb ddr2 800
600W psu

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Baltboy

Baltboy

    Bleepin' Flame Head


  • Members
  • 1,432 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania
  • Local time:06:55 AM

Posted 22 February 2010 - 10:00 AM

It should be fine. Make sure your running the latest and greatest drivers for your system components (motherboard, video, sound) to get the best performance.
Get your facts first, then you can distort them as you please.
Mark Twain

#3 the_patriot11

the_patriot11

    High Tech Redneck


  • BC Advisor
  • 6,763 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Wyoming USA
  • Local time:04:55 AM

Posted 22 February 2010 - 10:00 AM

I dont see any problem thats a decent chip. Granted it wont run like a quad paird with that card but it should give you a huge boost in graphics performance.

picard5.jpg

 

Primary system: Motherboard: ASUS M4A89GTD PRO/USB3, Processor: AMD Phenom II x4 945, Memory: 16 gigs of Patriot G2 DDR3 1600, Video: AMD Sapphire Nitro R9 380, Storage: 1 WD 500 gig HD, 1 Hitachi 500 gig HD, and Power supply: Coolermaster 750 watt, OS: Windows 10 64 bit. 

Media Center: Motherboard: Gigabyte mp61p-S3, Processor: AMD Athlon 64 x2 6000+, Memory: 6 gigs Patriot DDR2 800, Video: Gigabyte GeForce GT730, Storage: 500 gig Hitachi, PSU: Seasonic M1211 620W full modular, OS: Windows 10.

If I don't reply within 24 hours of your reply, feel free to send me a pm.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users